AFLAM DE LA IPJ ALBA

9 iunie 2018 17:410 comments

Poliţiştii din Sebeş împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba  au desfășurat o acţiune cu efective mărite, pe raza de competenţă, ce a avut ca scop prevenirea faptelor de natură infracțională şi contravenţională.  Au fost controlate 48 de autovehicule, au fost aplicate amenzi de peste 14.000 de lei şi au fost identificate două persoane bănuite de comiterea mai multor furturi. 

 

Ieri, 7 iunie a.c.,  poliţiştii din Sebeş, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au organizat, pe raza municipiului, o acţiune cu efective suplimentare ce a  avut ca scop creşterea gradului de siguranţă publică şi prevenirea şi combaterea infracțiunilor şi contravențiilor.

 

Cu această ocazie au fost controlate 48 de autovehicule, au fost legitimate 60 de persoane şi au fost constatate 96 de abateri de natură contravenţională, sancţionate cu amenzi în valoare de 14.280 lei.

 

Dintre amenzile aplicate, 89 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 3 la Legea 61/1991 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, iar restul la alte acte normative.

 

A fost reţinut un permis de conducere şi retrase două certificate de înmatriculare.

 

Poliţiştii au identificat două persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de distrugere.

 

Exemplu:

 

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş l-au identificat pe un tânăr de 25 de ani, din municipiul Sebeş, ca persoană bănuită de comiterea unei infracţiuni de distrugere.

 

Se pare că, la data de 29 aprilie a.c., în timp ce se afla pe strada Cânepiști din Sebeș, tânărul ar fi aruncat cu pietre în curtea unui imobil şi ar fi distrus geamul unui autoturism parcat.

 

Tânărul este cercetat pentru distrugere.

 

 

Cercetat pentru distrugere prin incendiere

 

Poliţiştii Posturilor de Poliţie Poşaga şi Sălciua l-au identificat pe un bărbat din comuna Sălciua ca persoană bănuită de comiterea unei fapte de distrugere prin incendiere. Bărbatul ar fi dat foc unei case aflată în construcţie, iar în urma incendiului ar fi ars, parţial, unul din pereţii imobilului.

 

La data de 7 iunie a.c., poliţiştii Posturilor de Poliţie Sălciua şi Poşaga l-au identificat pe un bărbat de 50 d ani, din comuna Sălciua, ca persoană bănuită de provocarea, în noaptea de 01/02 iunie a.c., a unui incendiu, la o casă aflată în construcţie, situată pe raza comunei Sălciua.   

 

Se pare că, bărbatul ar fi stropit peretele imobilului cu o substanţă inflamabilă, după care i-ar fi dat foc.

 

Incendiul a fost stins de pompieri, acesta afectând o suprafață de cca 3 metri pătraţi dintr-un perete exterior, din lemn, al clădirii.

 

Prejudiciul a fost estimat la 2.000 de lei.

 

Bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost prezentat în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, care au dispus, faţă de acesta, măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Cercetările sunt continuate.

Infracțiuni rutiere

 

La data de 7 iunie a.c., în jurul orei 20.50, poliţiştii din Alba Iulia l-au depistat pe un bărbat de 55 de ani, din municipiul Deva, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Transilvaniei din Alba Iulia, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,59 mg/l  alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

La data de 8 iunie a.c., în jurul orei 03.00, poliţiştii de siguranţă publică din Blaj, în timp ce acţionau pe strada  Iuliu Maniu din Blaj, l-au depistat pe un tânăr de 20 de ani, din municipiu, ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0.97 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

La data de 7 iunie a.c., în jurul orei 22.30, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş    l-au depistat pe un bărbat de 41 de ani, din municipiul Sebeş, în timp ce conducea un autoturism,  pe raza localităţii Deal, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

Alege viaţa!

 

Poliţiştii din Ocna Mureş, împreună cu  RAR –ul, au organizat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere datorate stării tehnice necorespunzătoare a autovehiculelor. Au fost depistate 6 autovehicule cu defecţiuni tehnice.

 

La data de 7 iunie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Ocna Mureş, împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român – Alba, au organizat, pe raza oraşului Ocna Mureş, o acţiune pentru depistarea şoferilor care conduc, pe drumurile publice, autoturisme ce nu îndeplinesc condiţiile tehnice pentru circulaţia în condiţii de siguranţă.

 

Cu această ocazie, au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.042 lei, din care 6 pentru starea tehnică necorespunzătoare a autovehiculelor.

 

 Totodată, pentru 4 dintre autovehiculele identificate cu defecţiuni, au fost retrase certificatele de înmatriculare.

 

Amplasarea radarelor în perioada 9 – 11 iunie 2018

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac    

                                                         

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com