AFLAM DE LA IPJ ALBA

22 iunie 2018 18:350 comments

Poliţiştii din Alba Iulia au identificat 3 tineri ca persoane bănuite de comiterea unor furturi din chioşcuri de îngheţată amplasate într-un parc din Alba Iulia şi dintr-un magazin alimentar de unde au fost sustrase mai mute cartuşe de ţigări. Au făcut făcute două percheziţii domiciliare şi au fost recuperate o parte din țigările sustrase.  Unul dintre tinerii vizaţi de anchetă a fost reţinut.

 

La data de 21 iunie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia i-au identificat pe 3 tineri, cu vârste de 14, 16 şi 18 ani, din Alba Iulia şi Cricău, ca persoane bănuite de comiterea unor furturi sesizate poliţiei în cursul lunii iunie a.c.

 

Din cercetări a rezultat că, în noaptea de 03/04 iunie a.c., minorul de 14 ani, împreună cu cel de 16 ani, ar fi pătruns, prin efracţie, în două chioşcuri de îngheţată, amplasate în Parcul Unirii din Alba Iulia şi ar fi sustras, din fiecare, câte 200 de lei.

 

În noaptea de 13/14 iunie a.c., aceeaşi minori ar fi forţat uşa de acces într-un alt chioşc de îngheţată din Parcul Unirii şi ar fi sustras suma de 150 de lei.

 

În noaptea de 19/20 iunie a.c., toţi cei 3 tineri ar fi pătruns, prin efracţie, într-un magazin alimentar de pe strada Decebal din Alba Iulia şi ar fi sustras mai multe cartuşe cu ţigări.

 

Pentru documentarea activităţii infracționale a tinerilor, poliţiştii de investigaţii criminale au făcut două percheziţii domiciliare, ocazie cu care au găsit o parte din ţigările sustrase din magazinul de pe strada Decebal.

 

Totodată, faţă de minorul de 16 ani, din comuna Cricău, poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 22 iunie, să-l prezinte Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activităţi infracționale a minorilor şi pentru recuperarea integrală a prejudiciilor.

 

Reţinuţi pentru lovire

 

Poliţiştii din Blaj i-au reţinut pe doi bărbaţi din oraş ce i-ar fi agresat pe doi concetăţeni. Vor fi prezentaţi magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

La data de 21 iunie a.c., poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de un bărbat de 49 de ani, din Blaj şi faţă de fiul acestuia, în vârstă de 17 ani, care sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violenţe.

 

Din cercetări a rezultat că, în seara zilei de 14 iunie a.c., cei doi i-ar fi agresat pe doi concetăţeni, de 58 şi 30 de ani, şi aceștia tată şi fiu, aplicându-le lovituri cu o bâtă şi provocându-le leziuni pentru a căror vindecare sunt necesare 12 -14 zile de îngrijiri medicale.

 

Urmează ca, în cursul zilei de azi, 22 iunie, cei doi reţinuţi să fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Alege viaţa!

 

Poliţiştii din Ocna Mureş, împreună cu  RAR –ul, au organizat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere datorate stării tehnice necorespunzătoare a autovehiculelor. În 5 ore au fost aplicate amenzi în valoare de 4.640 de lei.

 

La data de 21 iunie a.c., între orele 09.00 – 14.00, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Ocna Mureş, împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român – Alba, au organizat, pe raza oraşului Ocna Mureş, o acţiune pentru depistarea şoferilor care conduc, pe drumurile publice, autoturisme ce nu îndeplinesc condiţiile tehnice pentru circulaţia în condiţii de siguranţă.

 

Cu această ocazie, au fost  aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru încălcarea normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice, prevăzute de OUG 195/2002.

 

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 4.640 lei.

 

Totodată, pentru două autovehiculele, identificate cu defecţiuni, au fost retrase certificatele de înmatriculare.

 

Infracţiuni rutiere

 

La data de 21 iunie a.c., în jurul orei 17.15, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos, în timp acţionau pe strada Lucian Blaga din comună, l-au depistat pe un tânăr de 19 ani, din comuna Vinţu de Jos, în timp ce circula cu un moped neînmatriculat şi fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Faţă de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducerea, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

 

Amplasarea radarelor în perioada 23 – 25 iunie 2018

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac    

                                                 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com