AFLAM DE LA IPJ ALBA

9 iulie 2018 20:160 comments

Cercetată de poliţiştii Poliţiei municipiului Blaj  pentru furt

 

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Blaj  au identificat o femeie de 20 de ani din localitatea Ighiu, judeţul Alba, ca persoană bănuită de comiterea unui furt, faptă sesizată poliţiei în data de 07.07.2018.

 

La data de 07 iulie 2018, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Blaj au identificat o femeie de 20 de ani din localitatea Ighiu, judeţul Alba, ca persoană bănuită de comiterea unui furt dintr-o societate comercială din Blaj, faptă sesizată poliţiei în cursul aceleiaşi zile.

 

În urma cercetărilor polițiștilor se pare că, în 07.07.2018, în jurul orelor 11.00, femeia de 20 de ani, profitând de neatenţia personalului societăţii, ar fi  sustras mai multe bunuri, în valoare de 245 lei, plecând fără să le achite.

 

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat societăţii prejudiciate.

 

Cercetările sunt continuate, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

 

  •  

 

Cercetat de poliţiştii Postului de Poliție Cenade  pentru furt calificat

 

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Cenade  au identificat un minor  de 14 ani judeţul Alba, ca persoană bănuită de comiterea unui furt, faptă sesizată poliţiei în data de 05.07.2018.

 

La data de 07 iulie 2018, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Cenade au identificat un minor  de 14 ani judeţul Alba, ca persoană bănuită de comiterea unui furt dintr-o gospodărie din localitatea Cenade, judeţul Alba, faptă sesizată poliţiei în data de 05.07.2018.

 

În urma cercetărilor polițiștilor se pare că, în perioada 03-29.05.2018, minorul de 14 ani, profitând de lipsa părţii vătămate de acasă, ar fi  pătruns, fără drept, în gospodărie şi, dintr-o anexă a acesteia, ar fi sustras mai multe bunuri, în valoare de 500 lei.

 

Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 90% şi predat persoanei vătămate.

 

Cercetările sunt continuate, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

 

  •  

 

Cercetat de poliţiştii Poliţiei municipiului Sebeş  pentru violenţă în familie

 

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Sebeş au identificat un bărbat de 27 ani,  din  localitatea Cut, judeţul Alba, ca persoană bănuită de comiterea unei fapte de violenţă în familie,  faptă sesizată poliţiei în data de 06.07.2018, orele 18.58.

 

La data de 06 iulie 2018, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Sebeş au identificat un bărbat de 27 ani din  localitatea Cut, judeţul Alba, ca persoană bănuită de comiterea unei fapte de violenţă în familie, faptă sesizată poliţiei în cursul aceleiaşi zile.

 

În urma cercetărilor polițiștilor se pare că, în 06.07.2018, în jurul orelor 18.50, între bărbatul de 27 de ani  şi persoana vătămată, un tânăr de 22 ani, ambii din localitatea Cut, judeţul Alba, a izbucnit un conflict spontan, pe fondul unor discuţii contradictorii.

 

Bărbatul de 27 de ani se pare că a aplicat mai multe lovituri tânărului, cu un obiect ascuţit, în zona cervicală și abdominală.

 

Tânărul  de 22 ani a fost  transportat cu ambulanța la Spitalul Municipiului Sebeș pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

 

Față de bărbatul de 27 de ani a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar în data de 07.07.2018 a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș cu propuneri legale, fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 30 de zile.    

 

Cercetările sunt continuate, sub aspectul comiterii infracțiunii de violenţă în familie.

 

  •  

 

Scutul pădurii

 

Poliţiştii Postului de Poliţie Mogoş au confiscat 19,8 metri cubi de material lemnos, în urma unui control în fondul forestier național, pe raza comunei Mogoş. Lemnul a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Abrud R.A. în vederea valorificării.

 

În perioada 05-06.07.2018, poliţiştii Postului de poliție Mogoș împreună cu specialiştii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Alba, au desfăşurau activităţi pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul silvic, pe raza comunei Mogoș, fiind identificată în fondul forestier național cantitatea de 19,869 mc lemn rotund de esență rășinoasă specia molid.

 

În temeiul H.G. 470/2014 pentru aprobarea Normelor referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spaţiilor de depozitare a materialelor lemnoase şi al instalaţiilor de prelucrat lemn rotund, precum şi a unor măsuri de aplicare a Regulamentului (UE) nr. 995/2010 al Parlamentului European şi al Consiliului din 20 octombrie 2010 de stabilire a obligaţiilor ce revin operatorilor care introduc pe piaţă lemn şi produse din lemn, întreaga cantitate de 19,869 mc, în valoare de 3260 lei, a fost confiscată și predată Ocolului Silvic Abrud R.A. în vederea valorificării.

 

 

Infracţiuni rutiere

 

La data de 09 iulie 2018, orele 00.10, poliţiştii din cadrul Poliției Ocna Mureş, au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale.

 

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului, l-au depistat pe un bărbat de 38 de ani, din Ocna Mureş, județul Alba, care, în timp ce a condus autoturismul pe strada Mihai Eminescu, din oraşul Ocna Mureş, nu a adaptat viteza la condițiile de drum si s-a răsturnat pe partea dreapta a carosabilului.

 

În urma testării bărbatului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenta alcoolului sau a altor substanţe.

 

 

La data de 08 iulie 2018, orele 06.40, poliţiştii din cadrul din cadrul Poliției Municipiului Sebeş – Biroul Rutier, în timp ce acţionau pe strada Dorin Pavel, din municipiul Sebeş, județul Alba, l-au depistat pe un tânăr de 24 de ani, din localitatea Petreşti, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În urma testării tânărului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenta alcoolului sau a altor substanţe.

 

  •  

 

La data de 07 iulie 2018, orele 01.15, poliţiştii din cadrul Secției numărul 1 Poliție Rurală Galda de Jos, în timp ce acţionau pe Drumul Naţional 1, pe raza localității Sântimbru, pe direcția de mers Alba Iulia – Teiuș, având în funcțiune semnalele acustice și luminoase, au încercat oprirea unui autoturism.

 

Conducătorul auto nu a oprit, a continuat drumul, a virat la stânga, a intrat în cartierul Sântimbru Fabrică, unde a pierdut controlul autoturismului, intrând în coliziune cu gardul împrejmuitor al Căminului Cultural Sântimbru Fabrică.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, a conducătorului auto, un bărbat de 27 de ani, din Sântimbru, a rezultat valoarea de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenta alcoolului sau a altor substanţe.

 

  •  

 

La data de 07 iulie 2018, orele 19.17, poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Aiud au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe strada Vasile Lucaci din satul Ciumbrud, judeţul Alba.

 

Poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Aiud – Compartimentul Rutier și Biroul Ordine Publică deplasaţi la faţa locului, l-au depistat pe un tânăr de 21 de ani, din localitatea Ciumbrud, județul Alba, care, în timp ce a condus autoturismul pe strada Vasile Lucaci din satul Ciumbrud, nu a adaptat viteza de deplasare în condiții de drum cu ploaie torențială şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism parcat regulamentar în afara părţii carosabile.

 

În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale.

 

Cu ocazia verificărilor efectuate de către poliţişti,  s-a constatat faptul că tânărul nu are permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.         

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere  pe drumurile publice a  unui autovehicul  de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

 

  •  

 

La data de 06 iulie 2018, în jurul orei 11.45, poliţiştii Compartimentului Rutier Blaj, în timp acţionau pe strada Principală din satul Pănade, județul Alba, l-au depistat pe un tânăr de 20 ani, din localitatea Sâncel, judeţul Alba, în timp ce circula cu un tractor fără a avea permis de conducere.

 

Faţă de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul de către o persoana care nu posedă permis de conducere.

 

  •  

 

La data de 06 iulie 2018, în jurul orei 11.18, poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în timp acţionau pe Bulevardul Ferdinand din municipiul Alba Iulia, l-au depistat pe un tânăr de 21 ani, din localitatea Vinţu de Jos, judeţul Alba, în timp ce circula cu un autoturism fără a avea permis de conducere.

 

Cu ocazia verificării documentelor, conducătorul auto, a prezentat poliţiştilor un permis de conducere eliberat de autoritățile moldovene, document care s-a dovedit a fi fals.

 

De asemenea, poliţiştii  au constatat şi faptul ca tânărul nu poseda permis de conducere valabil pentru nici o categorie de vehicule.

 

Faţă de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere, uz de fals si fals material in înscrisuri oficiale.

 

 

SFATURI PREVENTIVE!

 

 

Pentru evitarea evenimentelor rutiere datorate ploilor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să mărească distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

 

În condiţii de carosabil acoperit cu apă, în urma ploilor torenţiale, specifice anotimpului cald, în cazul pneurilor de vară, fenomenul de acvaplanare apare mai frecvent decât în cazul celor de iarnă sau „all season”, dată fiind configuraţia acestora. De asemenea, distanţa de frânare creşte, iar riscul de derapaj în curbe este ridicat. Aşadar, reduceţi viteza pe timp ploios!

 

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite și pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic.

 

De asemenea, este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.

 

Totodată, trebuiesc evitate oprirea/staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor (sau a panourilor publicitare), deoarece vântul puternic îi poate rupe.

 

  •  

 

Amplasarea radarelor în 10 iulie 2018

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac    

                               

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com