AFLAM DE LA IPJ ALBA

10 iulie 2018 20:220 comments

Cercetat de poliţiştii Secției numărul 6 Poliție Rurală Jidvei – Postul de Poliție Sâncel pentru furt calificat

 

Poliţiştii din cadrul Secției numărul 6 Poliție Rurală Jidvei – Postul de Poliție Sâncel au identificat un bărbat de 31 de ani din Blaj, judeţul Alba, ca persoană bănuită de comiterea unui furt, faptă sesizată poliţiei în data de 06.07.2018.

 

La data de 09 iulie 2018, poliţiştii din cadrul Secției numărul 6 Poliție Rurală Jidvei – Postul de Poliție Sâncel au identificat un bărbat de 31 de ani din Blaj, judeţul Alba, ca persoană bănuită de comiterea furtului unei cabaline, faptă sesizată poliţiei în data de 06.07.2018.

 

În urma cercetărilor polițiștilor se pare că, în noaptea de 05/06.07.2018, bărbatul de 31 de ani ar fi sustras un cal aparţinând unei persoane din Sâncel, care era legat pentru păscut în zona fostei stații C.F.R. din localitatea Sâncel.

 

Calul a fost recuperat şi predat persoanei vătămate.

 

Cercetările sunt continuate, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

 

  •  

.

Scutul pădurii

 

Poliţiştii Secției numărul 9 Poliție Rurală Cîmpeni au confiscat 5 metri cubi de material lemnos, în urma unui control a unei autoutilitare pe raza localității Bistra. Lemnul a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Valea Arieșului în vederea valorificării.

 

În data de 09.07.2018, poliţiştii Secției numărul 9 Poliție Rurală Cîmpeni în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe Drumul Naţional 75, Km 86, pe raza localității Bistra, au oprit pentru control o autoutilitară care transporta material lemnos.

 

În urma verificărilor, poliţiştii au constat că  materialul lemnos era transportat fără aviz de însoţire.

 

Faţă de conducătorul auto, un bărbat de 48 de ani, s-a luat măsura sancționării contravenționale conform Legii nr. 171/2010, republicată, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar cantitatea de 5.00 mc, în valoare de 690 lei  a fost confiscată și predată Ocolului Silvic Valea Arieșului.

 

 

Infracţiune rutiera

 

La data de 09 iulie 2018, în jurul orei 14.30, poliţiştii Secţiei numărul 6 Poliţie Rurală Jidvei – Postul de Poliție Șona, în timp acţionau pe Drumul Judeţean 107, pe raza comunei Şona, județul Alba, l-au depistat pe un tânăr de 27 ani, din localitatea Şona, judeţul Alba, în timp ce circula cu un moped fără a avea permis de conducere.

 

Faţă de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul de către o persoana care nu posedă permis de conducere.

 

  •  

 

SFATURI PREVENTIVE!

 

Pentru evitarea evenimentelor rutiere datorate consumului de alcool, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor auto:

 

  • Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
  • Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.
  • Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor, pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un important factor de risc pentru şofer, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic crescând şansele de implicare într-un accident rutier.
  • De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.
  • Pentru a conduce în siguranţă, şoferul trebuie să îşi păstreze starea de atenţie, să reacţioneze rapid, să vadă clar şi să aprecieze corect distanţa şi viteza. Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacţie, echilibrul şi capacitatea de a vorbi. Când aceste funcţii sunt afectate, probabilitatea unui accident creşte.
  • Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!
  • Respectaţi-i pe ceilalţi participanţi la trafic, indiferent dacă sunt pietoni sau conduc biciclete, mopede ori motociclete!

 

  •  

 

Amplasarea radarelor în 11 iulie 2018

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac    

                                      

 

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com