AFLAM DE LA IPJ ALBA

30 iulie 2018 20:592 comments

Acţiunea TRUCK&BUS

 

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba au verificat 100 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi 232 de autovehicule de transport marfă, iar pentru abateri constatate au aplicat 150 de amenzi, în valoare de peste 28.000 lei.

 

Activitatea de control s-a desfăşurat, pe parcursul a 7 zile, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

 

În perioada 23 – 29 iulie 2018, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat pentru reducerea accidentelor produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

 

Pe parcursul celor 7 zile, poliţiştii au constatat 150 de abateri contravenționale de la normele legale, acestea fiind sancţionate cu amenzi în valoare totală de 28.760 lei.

 

Astfel, au fost verificate 232 de autovehicule de transport marfă şi au fost sancţionaţi 117 de conducători de asemenea vehicule, din care 45 pentru viteză excesivă, 32 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă, 10 pentru lipsa documentelor, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind transporturile rutiere şi circulaţia pe drumurile publice.

    

De asemenea, poliţiştii au verificat 100 de autovehicule destinate transportului public de persoane, iar pentru nereguli constatate 33 dintre şoferii acestora au fost sancţionaţi contravenţional, din care 8 pentru depăşirea vitezei regulamentare de deplasare, 14 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, unul pentru lipsa documentelor, iar  restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

 

Infracțiuni rutiere

 

La data de 27 iulie 2018, în jurul orei 16.40, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Jidvei l-au depistat pe un bărbat de 52 de ani, din comuna Jidvei, în timp ce conducea un moped, pe strada Principală din Veseuş, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi fără ca mopedul să fie înmatriculat sau înregistrat.

 

Faţă de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis şi conducerea, pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

 

 

La data de 27 iulie 2018, în jurul orei 17.30, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Jidvei, în timp ce acţionau pe raza localităţii Veseuş, au depistat-o pe o minoră de 17 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi fără ca autoturismul să fie înmatriculat sau înregistrat în circulaţie.

 

Faţă de minoră, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis şi conducerea, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

 

La data de 27 iulie 2018, în jurul orei 19.30, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Jidvei l-au depistat pe un tânăr de 28 de ani, din comunia Jidvei, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Principală din Veseuş, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii  au constatat că autoturismul condus de tânăr nu este înmatriculat sau înregistrat în circulaţie.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis şi conducerea, pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat. 

 

La data de 28 iulie 2018, în jurul orei 21.15, poliţiştii Secției 6 Poliţie Rurală Jidvei, în timp ce acţionau pe raza localității Lunca Târnavei, au oprit, pentru control, un autoturism ce era condus de un bărbat de 45 de ani, din comuna Şona.

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul avea permisul de conducere suspendat, motiv pentru care, pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere cu permisul suspendat.

 

La data de 28 iulie 2018, în jurul orei 23.00, poliţiştii de siguranţă publică din Abrud, în timp ce acţionau pe  strada Lt. Anca Virgil din oraş, l-au depistat pe un tânăr de 25 de ani, din Abrud, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,53  mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

La data de 28 iulie 2018, în jurul orei 23.45, poliţiştii rutieri din Aiud, în timp ce acţionau pe strada Cuza Vodă din municipiu, l-au  depistat pe un bărbat de 56 de ani, din Aiud, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,92 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde     i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

La data de 29 iulie a.c., în jurul orei 06,20 poliţiştii de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Orașului Zlatna, în timp ce acţionau împreună cu poliţiştii Postului de Poliţie Almaşu Mare, l-au depistat pe un tânăr de 20 de ani, din Zlatna, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,84 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde     i-au fost prelevate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

La data de 29 iulie 2018, în jurul orei 04.00, poliţiştii Serviciului Rutier Alba au intervenit pentru soluţionarea unui accident rutier produs pe strada Gării din Teiuş, soldat cu pagube materiale.

 

Un tânăr de 20 de ani, din Teiuş, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra acestuia şi a intrat în coliziune cu un autoturism parcat după care a fost proiectat în alte 3 autoturisme parcate regulamentar.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus a spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

La data de 29 iulie 2018, în jurul orei 04.45, poliţiştii de siguranţă publică din Alba Iulia, în timp ce acţionau pe strada Vânătorilor din municipiu, l-au depistat pe un bărbat de 41 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism având permisul de conducere suspendat.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

Cercetaţi pentru furt

 

Poliţiştii din Şpring au identificat doi tineri ca persoane bănite de furtul unui cal, faptă reclamată poliţiei în dimineaţa zilei de 25 iulie 2018. Se pare că, cei doi ar fi profitat de faptul că animalul a fost lăsat, nesupravegheat, pe o păşune din comună.

 

La data de 27 iulie 2018, poliţiştii Postului de Poliţie Şpring i-au identificat pe  un tânăr de 23 de ani, din comuna Şpring şi pe o tânără de 30 de ani, din comuna Doştat, judeţul Alba, ca persoane bănuite de comiterea furtului unui cal, faptă sesizată poliţiei în dimineaţa zilei de 25 iulie a.c., de către un cetăţean din comuna Şpring.

 

Se pare că, în seara zile de 23 iulie 2018, cei doi au sustras animalul lăsat să pască pe o păşune din apropierea locuinţei victimei, iar ulterior l-ar fi vândut unui cetăţean, contra sumei de 900 de lei.

 

Faţă de cei doi tineri bănuiţi de comiterea furtului a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii lor activităţi infracționale şi recuperarea prejudiciului.

 

Accident rutier grav

 

La  data de 30.07.2018, în jurul orei 06.50, pe strada Gării din Aiud, un bărbat de 59 de ani, din Aiud, în timp ce circula pe o bicicletă, nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers spre stânga, intrând în coliziune cu un autoturism taxi ce era condus de un bărbat de 61 de ani, din Aiud.

 

În urma accidentului, biciclistul a suferit leziuni corporale grave şi a fost transportat la spital.

 

Cercetările sunt continuate.

 

Amplasarea radarelor în data de 31 iulie 2018

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac    

                                    

 

 

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com