AFLAM DE LA IPJ ALBA

30 august 2018 20:290 comments

Poliţiştii de investigaţii criminale din Alba Iulia l-au identificat pe un bărbat de 54 de ani, din Alba Iulia, ca persoană bănuită de comiterea unui furt semnalat poliţiei la data de 7 august 2018 de către reprezentanţii unei staţii de carburanţi din Alba Iulia.

 

Se pare că, bărbatul ar fi alimentat autoturismul fără ca ulterior să mai plătească contravaloarea acestuia.

 

Este cercetat pentru furt.

 

În jurul orei 12.30, poliţiştii din Alba Iulia au depistat-o pe o tânără de 30 de ani, din judeţul Cluj, în timp ce apela la mila publică, folosindu-se de fiicele sale minore, cu vârste de două luni, respectiv 7 ani.

 

Faţă de aceasta, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „folosirea unui minor în scop de cerșetorie”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 215  din Codul Penal.

 

 

Acţiune pe DN1 pentru prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive sau neadaptate condiţiilor de trafic

 

Poliţiştii din Aiud au acţionat, pe DN 1, pe tronsonul Aiud – Miraslău – Decea şi au depistat 74 de conducători auto ce nu au respectat regimul legal de viteză. Alţi 3 şoferi au fost amendaţi pentru încălcarea altor norme de circulaţie, iar doi au rămas fără permise de conducere.

 

La data de 29 august 2018, între orele 08.00 – 12.00, 14.00 – 20.00, poliţiştii rutieri din Aiud au desfăşurat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere, pe DN 1, pe tronsonul cuprins între localităţile Aiud, Miraslău şi Decea.

 

Poliţiştii au depistat 74 de conducători auto ce au depăşit regimul legal de viteză. Alţi 3 conducători auto au fost amendaţi pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

 

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 22.335 lei.

 

Totodată, au fost reţinute două permise de conducere (unul pentru depăşire neregulamentară şi unul pentru depăşirea, cu peste 50 de kilometri/oră a limitei maxime de viteză) precum şi două certificate de înmatriculare.  

 

Alege viaţa!

 

Poliţiştii din Baia de Arieş au acționat pe DN 75 pentru prevenirea accidentelor datorate vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de drum. Au fost verificate peste 40 de autovehicule şi au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale.

 

La data de 29 august 2018, între orele 06.00 – 13.00, Poliţia Oraşului Baia de Arieş a organizat, pe DN 75, pe tronsonul cuprins între Lupşa şi Baia de Arieş, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de drum precum şi a celor produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

În cele 7 ore de acţiune au fost verificate 43 de autovehicule şi au fost depistaţi 14 de conducători auto ce circulau cu viteză peste limita legală. Totodată, 11 conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest.

 

În total, au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.860 lei.

 

 

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor auto să respecte limita legală de viteză şi să adapteze viteza, în permanenţă, la condiţiile de drum şi trafic.

 

Numai respectând regulile de circulaţie, putem avea un trafic rutier în siguranţă!

 

 

Reţinut de poliţişti

 

Poliţiştii din Cîmpeni l-au reţinut pe un bărbat din Albac ce este cercetat pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Acesta, fiind în stare de ebrietate, ar fi provocat un scandal, în timp ce se afla în centrul comunei Albac.

 

La data de 29 august 2018, poliţiştii din Cîmpeni au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de un bărbat de 54 de ani, din Albac, care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ”tulburarea ordinii şi liniştii publice”.

 

În sarcina acestuia sa reținut faptul că în seara zilei de 29 august, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, ar fi provocat un scandal în centrul comunei, ar fi distrus mai multe bunuri şi ar fi tulburat liniştea publică.

 

Va fi prezentat în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Bănuiți de distrugere, depistați cu operativitate de poliţiştii din Sebeș

 

Poliţiştii de investigații criminale din Sebeș i-au depistat de doi bărbații din Sebeș, ca persoane bănuite de distrugerea mai multor bunuri dintr-o sală de jocuri de noroc din municipiu.

 

La data de 29 august 2018, poliţiştii de investigații criminale din Sebeș i-au identificat pe doi bărbați, de 47 şi 54 de ani, din municipiul Sebeș, ca persoane bănuite de comiterea unei infracțiuni de distrugere.

 

Se pare că, în seara zilei de 28 august, în timp ce se aflau într-o sală de jocuri de noroc din Sebeş, ar fi distrus ecranele unor aparate electronice, după care ar fi părăsit sala de jocuri, încercând să scape de răspundere.

 

Pe numele celor doi bărbați, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

 

Infracțiuni rutiere

 

La data de 30 august 2018, în jurul orei 05:10, poliţiştii din Sebeș, în timp ce acţionau pe strada Mihail Kogălniceanu, din municipiu, l-au depistat pe un bărbat de 31 ani, din Sebeș, în timp ce conducea un autoturism fără a deţine permis de conducere.

 

 Întrucât conducătorul auto emana miros de alcool, a fost condus la spital, în vederea prelevării de mostre biologice, pentru stabilirea alcoolemiei, însă acesta a refuzat.

 

Pe numele său a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi refuz de la prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

La data de 29 august 2018, în jurul orei 13:10, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vințu de Jos, în timp ce acţionau pe DJ 107A, în afara localităţii Blandiana, l-au depistat pe un bărbat de 37 ani, din Orăștie, județul Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Faţă de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis.

 

 

La data de 29 august 2018, în jurul orei 15:00, poliţiştii din Cugir au intervenit pentru soluţionarea unui accident rutier, soldat cu pagube materiale, produs pe strada Victoriei, din orașul Cugir.

 

Un bărbat de 53 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza la drum şi a intrat în coliziune cu un gard de protecție.

 

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a evidenţiat faptul că era sub influenţa băuturilor alcoolice, valoarea rezultată fiind de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

Amplasarea radarelor la data de 31.08.2018

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac                      

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com