AFLAM DE LA IPJ ALBA

18 octombrie 2018 20:330 comments

În urma unui control la o societate de prelucrare a materialului lemnos din Sebeş, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din IPJ Alba au confiscat 37 de metri cubi de material lemnos pentru care reprezentanţii societății nu au putut prezenta documente legale.

 

În perioada 1 – 16 octombrie 2018, poliţiştii specializaţi în combaterea delictelor silvice din cadrul Serviciului Ordine Publică al IPJ Alba împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Cluj, au efectuat un control la o societate comercială din Sebeş ce prelucrează material lemnos.  

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta documente legale de provenienţă, pentru 38 metri cubi de material lemnos.

 

Cei 38 de metri cubi de material lemnos au fost confiscaţi, iar reprezentantul societăţii a fost sancţionat contravenţional, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

 

 

La data de 17 octombrie 2018, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Ocna Mureş, sprijiniţi de lucrători silvici, au organizat o acţiune, pe raza comunei Fărău, ce a avut ca scop prevenirea şi combaterea delictelor silvice. 

 

Cu ocazia acestei acţiuni au fost identificaţi doi bărbaţi, de 46 şi 60 de ani, ambii din comuna Fărău, care, în perioada 1 – 15 octombrie 2018, au tăiat, fără drept, 29 de  arbori, din diverse specii.

 

Poliţiştii au recuperat 10 metri cubi de material lemnos pe care l-au predat Ocolului Silvic Aiud.

 

Faţă de cei doi bărbaţi, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori respectiv tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori.

 

Controalele pentru combaterea delictelor silvice vor continua.

 

 

 

Reţinut de poliţişti

 

Poliţiştii din Cugir l-au reţinut pe un tânăr din oraş ce este cercetat pentru lovire, distrugere, amenințare, violare de domiciliu şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Bărbatul a provocat un scandal într-un bloc de locuinţe din Cugir.

 

La data de 17 octombrie 2018, poliţiştii din Cugir au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, faţă de un tânăr de 22 de ani, din Cugir.

 

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în noaptea de 15/16 octombrie 2018, în timp ce se afla în zona unui bloc de locuinţe de pe strada George Coşbuc din Cugir, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a distrus ușa unuia dintre apartamente şi, pe fondul unui conflict mai vechi cu persoanele aflate înăuntru, le-a ameninţat şi le-a agresat.

 

Bărbatul este cercetat pentru lovire sau alte violenţe, distrugere, ameninţare, violare de domiciliu şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

 

Infracțiuni rutiere

 

La data de 17 octombrie 2018, în jurul orei 15.00, poliţiştii rutieri din Alba Iulia au intervenit pentru soluţionarea unui eveniment rutier produs pe strada Cloşca din Alba Iulia, soldat cu pagube materiale.

 

Un bărbat de 43 de ani, din Alba Iulia, în timp ce efectua o manevră de mers înapoi, a intrat în coliziune cu două autoturisme parcate.

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii  au constatat că şoferul vinovat de producerea accidentului nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Faţă de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis.

 

 La data de 17 octombrie 2018, în jurul orei 19.20, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Jidvei, în timp ce desfășurau activități de patrulare  pe  raza localităţii Căpâlna de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani, din comuna Fărău, judeţul Alba.

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că şoferul autoturismului avea permisul de conducere reţinut.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere cu permisul reţinut.

 

Amplasarea radarelor în data  de 19.10.2018

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac                      

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com