AFLAM DE LA IPJ ALBA

12 martie 2018 19:190 comments

Şoferii care pun în pericol circulaţia rutieră, angajându-se în depăşiri neregulamentare – în atenţia poliţiştilor din Aiud. Într-o singură zi au fost depistaţi 13 conducători auto care au încălcat regulile privind depăşirea. În cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat 23 de amenzi, au reţinut 14 permise de conducere şi au reţinut un certificat de înmatriculare.

 

La data de 10 martie a.c., poliţiştii Compartimentului Rutier Aiud au organizat, pe DN 1, pe tronsonul cuprins între kilometrul 413 şi 415, în dreptul localităţii Mirăslău, o acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere datorate nerespectării, de către conducătorii auto, a normelor rutiere privind depăşirea.

 

Cu ocazia acestei acţiuni au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, din care 13 pentru depăşire neregulamentară.

 

Au fost reţinute 14 permise de conducere şi a fost retras un certificat de înmatriculare, iar valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 8.700 de lei.

 

 

Poliţiştii din Aiud, împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român – Alba au organizat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere datorate stării tehnice necorespunzătoare a autovehiculelor. Au fost depistate 9 autovehicule cu defecţiuni tehnice.

 

La data de 9 martie a.c., între orele 09.00 – 13.00, poliţiştii Compartimentului Rutier Aiud, împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român – Alba, au organizat, pe DN 1, la kilometrul 416, o acţiune ce a avut ca scop depistarea şoferilor care conduc, pe drumurile publice, autoturisme ce nu îndeplinesc condiţiile tehnice pentru circulaţia în condiţii de siguranţă.

 

Cu ocazia acestei acţiuni au fost verificate 27 de autovehicule, la 9 fiind identificate diverse defecţiuni tehnice.

 

Conducătorii acestora au fost sancţionaţi contravenţional, iar faţă de 5 dintre aceştia,  complementar sancţiunii, s-a dispus retragerea certificatului de înmatriculare. 

 

Alţi 5 conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional, pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

 

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 2.320 lei.

 

Cercetaţi pentru infracțiuni rutiere

 

La data de 9 martie a.c., în jurul orei 22.30, poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au intervenit pentru soluţionarea unui eveniment rutier, produs pe raza localităţii Tăuţi, comuna Meteş.

 

Un bărbat de 49 de ani din Zlatna, în timp ce conducea un autoturism pe strada Principală din localitate, a pierdut controlul asupra acestuia şi a intrat în coliziune cu un autoturism de era parcat în faţa unui imobil.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,76  mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

La data de 09 martie a.c., în jurul orei 16.20, poliţiştii din Teiuş au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani, din Teiuş.

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că autorizaţia provizorie de circulaţie a autoturismului era expirată din luna noiembrie 2017, motiv pentru care, faţă de conducătorul auto a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

 

 

La data de 10 martie a.c., în jurul orei 2.00, poliţiştii Serviciului Rutier Alba, în timp ce acţionau în P-ţa Dacia din municipiul Sebeş, l-au depistat pe un tânăr de 33 de ani, din Sebeş, în timp ce conducea un autoturism având permisul de conducere suspendat.

 

Faţă de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

 

La data de 10 martie a.c., în jurul orei 2.40, pe strada Republicii din municipiul Blaj, poliţiştii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au oprit, pentru control, un autoturism ce era condus de un tânăr de 18 ani, din comuna Crăciunelu de Jos, judeţul Alba.

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul avea permisul de conducere suspendat, motiv pentru care, pe numele lui, a fost întocmit dosar penal în cadrul căruia este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

 

La data de 10 martie a.c., în jurul orei 21.30, poliţiştii Secției 5 Poliție Rurală Blaj, în timp ce acţionau pe DJ 107 – Mănărade, l-au depistat pe un tânăr de 26 de ani, din municipiul Blaj, în timp ce conducea un autoturism a cărui autorizaţie provizorie de circulaţie era expirată din luna octombrie 2017.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

 

 

La data de 10 martie a.c., în jurul orei 6.30, poliţiştii din Teiuş, în timp ce acţionau pe strada Octavian Goga din Teiuş, l-au depistat pe un tânăr de 25 de ani, din comuna Mihalţ, în timp ce conducea un autoturism a cărui autorizaţie provizorie de circulaţie era expirată.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

 

 

A pus în pericol siguranţa circulaţiei pe calea ferată

 

Un bărbat de 35 de ani, din Alba Iulia a fost prins, în flagrant, de poliţiştii de la transporturi, imediat după ce a furat cabluri din infrastructura feroviară.

 

Este cercetat, în stare de arest preventiv, pentru furt calificat, distrugere şi semnalizare falsă.

 

La data de 10 martie a.c., poliţiştii Serviciului Transporturi – Post Poliţie Transport Feroviar Alba Iulia, l-au depistat, în flagrant delict, pe un bărbat de 35 de ani, din Alba Iulia, imediat după ce a secţionat cablu de la reţeaua se semnalizare şi dirijare a căii ferate dintre Alba Iulia şi Vinţu de Jos, cu scopul de a-l sustrage.

 

Prin fapta comisă, bărbatul a pus în pericol siguranţa circulaţiei pe calea ferată însă, datorită intervenţie prompte a celor responsabili, nu au fost înregistrate evenimente negative.

 

Faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat, distrugere şi semnalizare falsă, fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia şi ulterior instanţei de judecată care a dispus cercetare sa în stare de arest preventiv, în baza unui mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.   

 

Cercetările sunt continuate.

  •  

 

Amplasarea radarelor în perioada 10 – 12.03.2018

                                                                           

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac     

 

 

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com