AFLAM DE LA IPJ ALBA

3 decembrie 2018 21:220 comments

Reţinuţi pentru furturi

 

Poliţiştii din Alba Iulia au reţinut doi tineri bănuiţi de săvârşirea mai multor furturi de pe raza municipiului Alba Iulia. Aceştia au sustras două autoturisme, 3 biciclete şi o trotinetă. Unul dintre autoturisme, bicicletele şi trotineta au fost recuperate de poliţişti, iar din cercetări a rezultat că tinerii au dezmembrat cel de-al doilea autoturism, pentru a-l vinde la fier vechi.

 

La data de 29 noiembrie 2018, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de doi tineri, de 15 şi 21 de ani, din Alba Iulia, bănuiţi de săvârşirea mai multor furturi.

 

În sarcina acestora s-a reţinut faptul că în noaptea de 26/27 octombrie 2018, ar fi sustras un autoturism defect, lăsat neasigurat de către proprietarul său, pe marginea unei străzi din cartierul Recea al municipiului Alba Iulia. Cei doi tineri au dus autoturismul la domiciliul celui de 21 de ani unde l-ar fi dezmembrat, cu scopul de a-l vinde la fier vechi.

 

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit şi faptul că în noaptea de 23/24 noiembrie 2018, cei doi tineri, împreună cu un alt minor, în vârstă de 15 ani, din Alba Iulia, ar fi sustras un autoturism lăsat, cu cheile în contact, în faţa unei locuinţe din acelaşi cartier pe care, tânărul de 21 de ani l-a condus, fără a poseda permis de conducere, până în cartierul Pâclişa, unde l-au abandonat pe un câmp.

 

Totodată, poliţiştii au stabilit că cei doi tineri sunt bănuiţi şi de furtul, în noaptea de 25/26 noiembrie 2018, a unor bunuri (aparat foto, etc), din portbagajul unui autoturism lăsat neasigurat pe strada Izvorului din Alba Iulia dar şi de furtul, în noaptea de 25/26 noiembrie 2018, a 3 biciclete şi a unei trotinete, din două imobile aflate în cartierul Recea.

 

Ulterior, reţinuţii au fost prezentaţi în faţa magistraţilor din cadrul Judecătoriei Alba Iulia, care au dispus faţă de aceştia măsura preventivă a controlului judiciar.

 

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii lor activităţi infracționale.

 

Prins în flagrant delict

 

Un minor care a furat portmoneul unui vârstnic a fost prins de poliţiştii din Blaj, la scurtă vreme după săvârşirea faptei. Cu ajutorul poliţiştilor, păgubitul şi-a recuperat banii şi actele.    

 

La data de 29 noiembrie 2018, în jurul orei 19.45, poliţiştii de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj l-au depistat, în flagrant delict, pe un minor de 17 ani, din comuna Sâncel, imediat după ce a sustras portmoneul unui bărbat, în timp ce acesta se afla în sala de aşteptare a unei unităţi sanitare.

 

Se pare că tânărul ar fi profitat de neatenţia victimei şi i-ar fi sustras portmoneul în care avea actele şi suma de 135 de lei.

 

Prejudiciul a fost recuperat integral şi restituit păgubitului, iar faţă de tânărul prins în flagrant a fost întocmit dosar penal în care este cerceta sub aspectul săvârşirii infracțiunii de furt.

 

 

Scutul pădurii

 

În urma unui control în trafic, poliţiştii din Abrud şi Bucium au confiscat 18 metri cubi de material lemnos. Datele trecute în documentele de însoţire ale lemnului nu corespundeau cu realitatea.

 

La data de 29 noiembrie 2018, în jurul orei 18.00, poliţiştii din Abrud, în timp ce acţionau împreună cu poliţiştii Postului de Poliţie Bucium pentru combaterea transporturilor ilegale de material lemnos, au oprit, pentru control, un camion condus de un bărbat de 43 de ani, din judeţul Maramureş, care era încărcat cu material lemnos.

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că datele consemnate în documentele de însoţire ale materialului lemnos nu corespundeau cu realitatea în ceea ce priveşte specia de lemn transportată precum şi faptul că materialul lemnos nu purta marca specifică.

 

Poliţişti au luat măsura confiscării cantităţii de 18 metri cubi material lemnos, iar faţă de şoferul camionului au luat măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

 

Infracțiuni rutiere

 

La data de 29 noiembrie 2018, în jurul orei 18.40, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Ocna Mureş, în timp ce acţionau pe raza comunei Unirea, l-au depistat pe un bărbat de 33 de ani, din judeţul Mureş, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

La data de 30 noiembrie 2018, în jurul orei 11.15, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia l-au depistat pe un bărbat de 49 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe Calea Moților din municipiu, având permisul de conducere suspendat.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere cu permisul suspendat.

 

La data de 2 decembrie 2018, în jurul orei 2.30, poliţiştii rutieri din Alba Iulia, în timp ce acţionau pe strada Octavian Goga din municipiu, l-au depistat pe un bărbat de 30 de ani, din judeţul Mureş, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0.97 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

La data de 2 decembrie 2018, în jurul orei 2.15, poliţiştii din Ocna Mureş, în timp ce acţionau pe strada dr. Ioan Raţiu din Ocna Mureş, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din Ocna Mureş.

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul avea permisul de conducere reţinut.

 

Pe numele său a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere cu permisul suspendat.

 

La data de 02 decembrie 2018, în jurul orei 5.00, poliţiştii rutieri din Alba Iulia, în timp ce acţionau pe strada Alexandru Ioan Cuza din Alba-Iulia, au oprit, pentru control, un autoturism condus de  un bărbat de 30 de ani, din Judeţul Mureş.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

În plus, cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul avea permisul de conducere suspendat.

 

Faţă de acesta, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducere sub influenţa alcoolului şi conducere cu permisul suspendat.

 

Amplasarea radarelor în data de 4 decembrie 2018

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac                   

 

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com