AFLAM DE LA IPJ ALBA

12 decembrie 2018 22:450 comments

Cercetat pentru operaţiuni ilegale cu articole pirotehnice

 

Un bărbat din Alba Iulia s-a ales cu dosar penal după ce a încercat să comercializeze, ilegal, articole pirotehnice. Petarde au fost găsite şi asupra unui minor din Aiud. Poliţia atrage atenţia cu privire la pericolul reprezentat de folosirea necorespunzătoare a articolelor cu conţinut exploziv şi reaminteşte prevederile legale aplicabile în domeniu.

 

Poliţiştii specializaţi în arme, explozivi, substanţe periculoase, sprijiniţi de poliţiştii de investigaţii criminal şi de cei de siguranţă publică au intensificat acțiunile de combatere a operaţiunilor ilegale cu articole pirotehnice, desfăşurate în cadrul Planului de Acţiune „Foc de artificii 2018” .

 

Astfel, ieri, 11 decembrie, cu ocazia unei acţiuni organizată în parcarea unui supermarket din municipiul Alba Iulia, a fost depistat un bărbat de 34 de ani, din Alba Iulia, în timp ce oferea, spre vânzare, 300 de obiecte pirotehnice, din categoria F2, fără a deţine autorizaţie în acest sens.

 

Tot ieri, poliţiştii de ordine publică din Aiud  l-au depistat pe un minor de 15 ani, care avea asupra sa 37 de petarde.

 

În ambele situaţii, poliţiştii au precedat la confiscarea obiectelor cu conţinut pirotehnic, deţinute ilegal şi au întocmit dosare penale, faţă de persoanele asupra cărora au fost găsite sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”, faptă prevăzută de art. 37 din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

 

Pentru a nu fi implicaţi în incidente nedorite, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă folosirea cu multă atenţie a articolelor pirotehnice precum şi supravegherea atentă a copiilor deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice;

Reamintim:

Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

Articolele pirotehnice din categoriile F1 şi P1 comercializate către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 16 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

 

Reţinut pentru violenţa în familie

 

Poliţiştii din Lupşa l-au reţinut pe un bărbat de 27 de ani, din comună, care, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, şi-a agresat tatăl. Bărbatul nu este la prima faptă de acest fel, acesta fiind cercetat sub control judiciar, pentru fapte de violenţă comise asupra tatălui său şi în luna noiembrie 2018.

 

La data de 11 decembrie 2018, poliţiştii Postului de Poliţie Lupşa, sprijiniţi de poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Baia de Arieş, au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de un bărbat de 27 de ani, din localitatea Valea Holdorii, comuna Lupşa.

 

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în noaptea de 09/10 decembrie 2018, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, ar fi avut discuţii în contradictoriu cu tatăl său şi   l-ar fi agresat.

 

Bărbatul nu este la prima faptă de acest fel, acesta fiind cercetat sub control judiciar pentru violenţă în familie şi ameninţare, măsură dispusă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, după ce în 10 noiembrie 2018 l-ar fi agresat pe tatăl său şi l-ar fi ameninţat cu moartea şi cu incendierea locuinţei.

 

 Urmează ca, în cursul zilei de azi, 12 decembrie 2018, bărbatul să fie prezentat în faţa magistraţilor din cadrul Judecătoriei Cîmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Scutul pădurii

 

Poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală Cîmpeni au confiscat 35 de pomi de Crăciun tăiaţi ilegal. Acţiunile de prevenire şi combatere a tăierii şi comercializării ilegale de pomi de Crăciun vor continua.

 

La data de 11 decembrie 2018, în jurul orei 24.00, poliţiştii Secției 9 Poliție Rurală Cîmpeni, în timp ce acţionau pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de pomi de Crăciun, pe raza localităţii Dealu Frumos, comuna Vadu Moţilor, l-au depistat pe un bărbat de 43 de ani, din comună, în timp ce transporta, cu un tractor,  35 de pomi de Crăciun pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă.

 

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar pomii de Crăciun au fost predaţi unui ocol silvic, pentru valorificare.

 

Acţiunile de protejare a fondului forestier, vor continua.

 

 

 

Cercetat pentru conducere sub influenţa alcoolului

 

La data de 11 decembrie 2018, în jurul orei 10.30, pe şoseaua ocolitoare a municipiului Alba Iulia, un bărbat de 46 de ani, din Bulgaria, în timp ce conducea un tir, nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care circula în faţa sa, proiectându-l într-un autoturism.

 

Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale, însă, cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că şoferul vinovat de producerea lui era sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

Amplasarea radarelor în data de 13 decembrie 2018

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac                   

 

 

 

         

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com