Aflam de la IPJ Alba

23 aprilie 2020 19:590 comments

Cercetat pentru distrugere din culpă

 

Un bărbat din județul Botoșani este cercetat pentru distrugere din culpă după ce ar fi lăsat nesupravegheate resturile vegetale incendiate în apropierea depozitului de lemne al unei mănăstiri. Focul s-a extins la magazia mănăstirii și ar fi provocat un prejudiciu de peste 200.000 de lei.

 

La data de 22 aprilie 2020, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud l-au identificat pe un bărbat de 58 de ani, din județul Botoșani, voluntar în cadrul unei mănăstiri situată în localitatea Valea Mănăstirii, comuna Râmeț, ca persoană bănuită de săvârșirea unei infracțiuni de distrugere din culpă, în urma căreia au fost distruse, prin incendiere, mai multe anexe și depozitul de lemne.

 

Din cercetări a rezultat că, la data de 16 aprilie 2020, în jurul orei 15,00, bărbatul ar fi  curățat livada cu pomi fructiferi și plantația de viță de vie, situată în imediata apropiere a depozitului de lemne al mănăstirii și ar fi dat foc resturilor vegetale și crengile uscate. Focul ar fi fost lăsat nesupravegheat și s-ar fi extins și propagat cu repeziciune, cuprinzând două anexe, în care erau depozitate lemne, provocând pagube care au fost stimate la 200.000 de lei.

 

Cercetările sunt continuate.

Cercetată pentru violență în familie

 

O tânără din Ohaba este cercetată pentru violență în familie. Și-ar fi agresat bunica cu pumnii și picioarele. Polițiștii au emis, pe numele ei, un ordin provizoriu de protecție prin care i-au interzis să se apropie de femeie.

 

La data de 22 aprilie 2020, în urma unui apel prin 112, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș au intervenit la o locuință din comuna Ohaba unde era semnalată o faptă de violență în familie.

 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că o tânără de 30 de ani, pe fondul unor discuții contradictorii avute cu bunica sa, o femeie de 78 de ani, ar fi lovit-o, cu pumnii și picioarele, peste cap și corp.

 

Vârstnica a fost transportată la spital, pentru îngrijiri medicale, iar față de nepoata acesteia a fost întocmit dosar penal, pentru violență în familie. Polițiștii au emis pe numele ei și un ordin de protecție provizoriu, prin care i-au interzis să se apropie de bunica sa.

Infracțiuni rutiere

 

La data de 22 aprilie 2020, în jurul orei 12.30, polițiștii rutieri din Alba Iulia au intervenit pentru soluționarea unui eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, produs pe Bulevardul Republicii din Alba Iulia.

 

Un bărbat de 46 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 69 de ani, din Alba Iulia.

 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul care a provocat accidentul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Întrucât emana miros de alcool, polițiștii i-au cerut să se supună testării cu aparatul etilotest, lucru pe care l-a refuzat și a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre de sânge. 

 

La spital, a refuzat să se supună recoltării mostrelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de acesta, a fost întocmit dosar penal, pentru conducere fără permis și refuz de a se supune recoltării mostrelor de sânge, iar polițiștii l-au reținut, pentru o perioadă de 24 de ore.

 

Cercetările sunt continuate.

 

La data de 23 aprilie 2020, în jurul orei 00:30, polițiștii de ordine publică din Sebeș  l-au depistat pe un bărbat de 54 de ani, din județul Vrancea, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Augustin Bena din Sebeș, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

În plus, polițiștii au constatat că bărbatul nu a putut prezenta nici un document care să justifice prezența sa pe stradă, motiv pentru care a fost sancționat contravențional, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr. 3.

 

Amplasarea radarelor în data de 24 aprilie 2020

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac                                 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com