AFLAM DE LA IPJ ALBA

20 mai 2020 17:540 comments

Reținut pentru fapte de înșelăciune și delapidare

 

Administratorul unei firme de construcții din Alba Iulia a fost reținut de polițiști pentru fapte de înșelăciune și delapidare. Acesta și-ar fi însușit suma de aproape un milion de lei și ar fi indus în eroare o altă societate comercială. Polițiștii au efectuat trei percheziții domiciliare și au ridicat documente de evidență contabilă. Ancheta se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

 

La data de 19 mai 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul de Poliție Județean Alba au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de un bărbat de 35 de ani, administrator al unei societăți comerciale din Alba Iuia, specializată în lucrări de construcții, care este bănuit de fapte de înșelăciune și delapidare.

 

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în perioada 2018 – 2020, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi încheiat un contract de executare a unor lucrări în domeniul construcțiilor cu o altă societate comercială, iar pentru plata contravalorii lucrărilor ar fi folosit instrumente de plată frauduloase, întrucât societatea pe care o administra nu dispunea de lichiditățile necesare decontării serviciilor.

 

Astfel, acesta și-ar fi însușit suma de 994.884 de lei, bani care aparțineau societății pe care o administrează.

 

La săvârșirea faptelor, acesta ar fi fost ajutat de soția sa,  care ar fi emis instrumentele de plată.

 

În vederea obținerii de probe, polițiștii au efectuat percheziții la locuințele celor doi soți și la sediul societății comerciale, de unde au ridicat documente ce vor fi folosite la probarea activității infracționale.

 

În cursul zilei de azi, 20 mai, bărbatul va fi prezentat în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Cercetat pentru furt

 

Un tânăr din comuna Cut este cercetat de polițiști după ce ar fi sustras mai multe bunuri dintr-o societate comercială. Prejudiciul a fost recuperat.

 

Poliţiştii Postului de Poliție Cut l-au identificat pe un tânăr de 24 de ani, din comuna Cut, ca persoană bănuită de comiterea unui furt.

 

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în cursul lunii aprilie 2020, în timp ce efectua lucrări de curățenie la o societăți comercială din comuna Cut ar fi sustras din incinta acesteia mai multe scule electrice  a căror valoare a fost de aproximativ 1.300 de lei.

 

Prejudiciul a fost recuperat și restituit păgubitului, iar față de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Ordin provizoriu de protecție

 

Polițiștii din Blaj îl cercetează pe un bărbat care și-ar fi agresat soția și fiica. A fost emis un ordin provizoriu de protecție prin care i-a fost interzis să se apropie de acestea.

 

La data de 19 mai 2020, în jurul orei 20.00, polițiștii din Blaj au fost sesizați, de către o femeie de 33 de ani, din Blaj, cu privire la faptul că atât ea, cât și fiica sa au fost lovite de soțul său.

 

Polițiștii au aplicat formularul de evaluare al riscului, iar în urma interpretării acestuia a rezultat faptul că se impune emiterea unui ordin provizoriu de protecție.

 

Față de bărbat a fost întocmit și un dosar penal în cadrul căruia este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

 

Infracțiuni rutiere

 

 

La data de 19 mai 2020, în jurul orei 10,40, polițiștii Serviciului Rutier Alba l-au depistat pe un bărbat de 66 de ani, din județul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 1, în afara orașului Teiuș, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

 

La data de 19 mai 2020, în jurul orei 08.00, polițiștii din Aiud l-au depistat pe un bărbat de 50 de ani, din Aiud, în timp ce conducea un moped, pe strada Valea Aiudului din municipiu, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

 

La data de 20 mai 2020, în jurul orei 01.00, polițiștii din Blaj l-au depistat pe un tânăr de 29 de ani, din Blaj, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Simion Bărnuțiu din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

         

La data de 20 mai 2020, în jurul orei 00.40, polițiștii din Sebeș, în timp ce acționau pe strada Cântarului din municipiu, au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat de 44 de ani, din Sebeș.

 

Întrucât bărbatul emana halena alcoolică, polițiștii i-au solicitat se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat.

 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere reținut.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere cu permisul suspendat și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

 

Amplasarea radarelor în data de 21 mai 2020

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac                                                

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com