AFLAM DE LA IPJ ALBA

21 mai 2020 21:130 comments

Reținut pentru încălcarea ordinului provizoriu de protecție

 

Un bărbat din comuna Sântimbru a fost reținut de polițiști după ce a încălcat ordinul provizoriu de protecție emis împotriva sa. Acesta și-a amenințat cu moartea soția și a fost îndepărtat din locuință însă nu a respectat interdicțiile stabilite de polițiști.

 

La data de 20 mai 2020, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au fost sesizați de către o femeie din comună, cu privire la faptul că a fost amenințată de soț.

 

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că în seara zilei de 19 mai 2020, în timp ce se alfa la domiciliu, femeia, în vârstă de 39 de ani, ar fi fost amenințată, cu moartea, de către soțul său, care ar fi folosit un cuțit.

 

Polițiștii au aplicat formularul de evaluare al riscului, iar în urma interpretării acestuia a rezultat că se impune emiterea unui ordin provizoriu de protecție. Totodată, față de bărbatul în vârstă de 42 de ani, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare. 

 

În baza ordinului provizoriu de protecție, acesta a fost evacuat din locuință însă, în după amiaza zilei de 20 mai, a încălcat obligațiile stabilite și s-a întors la domiciliu.

 

Polițiștii i-au întocmit un nou dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  încălcarea măsurilor prevăzute în ordinul de protecție provizoriu și l-au reținut, pentru o perioadă de 24 de ore.

 

Infracțiune rutieră

 

La data de 20 mai 2020, în jurul orei 16.00, polițiștii rutieri din Aba Iulia au intervenit pentru soluționarea unui eveniment rutier produs pe strada Nicolae Titulescu din Alba Iulia.

 

În bărbat în vârstă de 60 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, a efectuat o manevră de mers înapoi, împrejurare în care a intrat în coliziune cu un alt autovehicul. Accidentul s-a soldat cu pagube materiale însă polițiștii au constatat că bărbatul care l-a provocat era sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

 

 

Amplasarea radarelor în data de 22 mai 2020

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac                                                

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com