Aflam de la IPJ Alba

12 iunie 2020 20:362 comments

Reținuți de polițiștii din Sebeș

 

 

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș i-au reținut pe 6 tineri din localitatea Răchita care sunt cercetați pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și lovirea sau alte violențe. Cei 6 au provocat un scandal pe o stradă din localitate și s-au manifestat violent.

 

La data de 11 iunie 2020, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de 6 tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 22 de ani, toți din localitatea Răchita, care sunt cercetați pentru lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

 

În sarcina acestora s-a reținut faptul că, în seara zilei de ieri, 11 iunie, în timp ce se aflau pe o stradă din localitatea Răchita, pe fondul consumului de alcool și a unor discuții contradictorii, s-ar fi manifestat violent, lovindu-se reciproc cu pumnii și picioarele și ar fi tulburat liniștea publică.

 

În cursul zilei de azi, 12 iunie, cei 6 reținuți vor fi prezentați în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

 

Reținut pentru furt

 

Polițiștii din Baia de Arieș au identificat și reținut un bărbat din oraș care este cercetat pentru furt. Acesta ar fi sustras o bovină.

 

La data de 10 iunie 2020, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Baia de Arieș au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de un bărbat de 52 de ani, din oraș, care este bănuit de săvârșirea unui furt.

 

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în seara zilei de 16 februarie 2020, prin forțarea ușii de acces, ar fi pătruns în incinta unui adăpost de animale, care aparține unui bărbat de 31 de ani, de unde ar fi sustras o bovină, cauzând un prejudiciu estimat de păgubit la suma de 3.000 de lei.

 

În cursul zilei de azi, 12 iunie, reținutul va fi prezentat în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Cercetat pentru distrugere

 

Un bărbat din Sebeș este cercetat de polițiști pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Acesta ar fi tăiat anvelopele unui autoturism.

 

La data 11 iunie 2020, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Sebeș l-au identificat pe un bărbat de 31 de ani, din municipiu, care este bănuit de săvârșirea unei fapte de distrugere.

 

În sarcina bărbatului s-a reținut faptul că, în noaptea de 06/07 iunie 2020, ar fi distrus prin tăiere trei cauciucuri ale unui autoturism, parcat pe o stradă din Sebeș, care este proprietatea fostei sale concubine.

 

Față de bărbat cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.

 

 

Cercetat pentru lovire sau alte violențe

 

Polițiștii din Baia de Arieș l-au identificat pe un bărbat din  județul Mureș ca persoană bănuită de săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe. Acesta ar fi agresat o femeie din oraș.

 

La data 11 iunie 2020, polițiștii din Baia de Arieș l-au identificat pe un bărbat de 31 de ani, din comuna Vânători, județul Mureș, ca persoană bănuită de comiterea infracțiunii de lovirea sau alte violențe.

 

În sarcina bărbatului s-a reținut faptul că la data de 25 mai 2020, pe fondul consumului de alcool, ar fi pătruns în scara unui bloc din Baia de Arieș, unde locuiește concubina sa, și ar lovit cu o bâtă o ușă de apartament, iar în momentul în care proprietara, o femeie de 32 de ani, a deschis ușa, ar fi lovit-o în zona unui picior.

 

Față de bărbat cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe.

 

 

 

 

Cercetat pentru tentativă la furt

 

Un tânăr din localitatea Mușca este cercetat de polițiști pentru tentativă la furt. Acesta ar fi pătruns în incinta unui cabinet medical, dar nu a sustras bunuri.

 

La data 11 iunie 2020, polițiștii din Baia de Arieș l-au identificat pe un tânăr de 23 de ani, din localitatea Mușca, ca persoană bănuită de comiterea infracțiunii de tentativă la furt calificat.

 

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în seara zilei de 08 iunie 2020, ar fi pătruns, prin efracție, în incinta unui cabinet medical din  localitate, dar nu ar fi sustras bunuri.

 

Față de bărbat cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii tentativă la furt calificat.

 

 

Acțiune a poliţiştilor din Blaj

          

Polițiștii din Blaj au organizat o acțiune pe raza municipiului și a localităților arondate care a avut ca scop creșterea climatului de siguranță publică.  Au fost verificate 164 de autovehicule și legitimate 192 de persoane.

 

În data de 11 iunie 2020, poliţiştii din Blaj, împreună cu polițiștii din cadrul Secțiilor de politie Rurală Blaj şi Jidvei au organizat o acţiune care a avut ca scop prevenirea faptelor de natură penală sau contravențională, creșterea climatului de siguranță publică și reducerea riscului rutier.

 

Astfel, au fost verificate 164 de autovehicule, 5 societăți comerciale, au fost legitimate 192 de persoane și au fost constatate și sancționate 65 de abateri contravenționale, cu amenzi în valoare de 7.430 de lei.

 

 

Din totalul de sancţiuni aplicate, 46 au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice, 12 la Legea 171 din 2010 privind contravențiile silvice și 7 la Legea 61 din 1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială.

 

 

 

A pus în pericol siguranța traficului rutier

 

La data de 11 iunie 2020, în jurul orei 23.50, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj l-au depistat pe un bărbat de 43 de ani, din Bucerdea Grânoasă, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Calea Pâncii din comună, fiind sub influența băuturilor alcoolice și fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că șoferul și fiul său, cu care se afla în autoturism, figurează ca fiind izolați la domiciliu, motiv pentru care au fost sancționați contravențional conform Legii 55/2020 privind instituirea stării de urgență și a fost dispusă carantinarea instituționalizată.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului și conducere cu fără permis.

 

 

 

 

 

Accident rutier

 

La  data de 11  iunie 2020, în jurul orei 13.30, pe DN 1, la km 429+400 metri, în afara localității Dumbrava, județul Alba, un tânăr de 21 de ani, din localitatea Căptălan, în timp ce conducea un autoturism din direcția Unirea spre Turda, ar fi efectuat manevra de depășire a unui autovehicul, prin loc nepermis, intrând în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat de 63 de ani, din județul Satu Mare.

 

În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoara  a două femei, de 24 și 63 de ani, pasagere în autoturisme.

 

Cercetările sunt continuate.

 

 

Amplasarea radarelor în perioada 13 – 15  iunie 2020

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac                                                

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com