AFLAM DE LA IPJ ALBA

30 iulie 2020 21:190 comments

Mandat executat

 

La data de 29 iulie 2020, polițiștii din Cugir l-au depistat și reținut pe un bărbat de 32 de ani, din Cugir, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Alba Iulia.

 

Acesta a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de 9 luni si 950 de zile închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, în starea de recidiva postcondamnatorie.

 

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

 

Conduceți prudent!

 

În această perioadă, polițiștii rutieri din Alba acționează pentru fluidizarea traficului rutier și pentru prevenirea accidentelor produse din cauza nerespectării regulilor de circulație. Recomandăm conducătorilor auto să conducă prudent.    

 

Siguranța traficului rutier rămâne o prioritate a polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Alba. Acțiunile vizează atât fluidizarea traficului, care în această perioadă este aglomerat, mai ales pe DN 1, pe tronsonul Sebeș – Alba Iulia – Aiud, cât și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum și neacordarea de prioritate.   

 

În această perioadă, polițiștii folosesc 11 aparate radar care sunt amplasate în zonele identificate cu risc de producere a accidentelor.

 

Inspectoratul de Poliție Județean Alba reamintește conducătorilor auto faptul că  unul din trei accidente se produce din cauza vitezei, pe drumurile din afara localităților și că viteza este a doua cauză de mortalitate, în ultimii ani.

 

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă în localităţi este de 50 de kilometri / oră, iar pe drumurile naţionale, în afara localităţilor, este de 90 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

 

Depășirea cu mai mult de 50 de kilometri/oră a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

 

De asemenea, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

 

Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la trafic, vă recomandăm să conduceți prudent!

 

Amplasarea radarelor în data de 31 iulie 2020

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac                

 

 

                                                                                         

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com