Aflam de la IPJ Alba

13 februarie 2018 21:430 comments

Accidente rutiere
La data de 10.02.2018,  în jurul orelor 00.41, M.A., de 19 de ani, din Aiud, judeţul Alba, în timp ce a condus autoturismul, pe direcția de mers Aiud – Ciumbrud, pe DJ 107 E, la km 4+940, în afara localității Ciumbrud, judeţul Alba, nu  a adaptat viteza de deplasare pe un sector de drum în curbă la stânga şi carosabil umed, a părăsit partea carosabilă si a intrat în coliziune cu o țeava de gaz.
În urma accidentului, un pasager pe locul din dreapta fata,  de 16 de ani, din Aiud, a  decedat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, ulterior fiind condus la Spitalul Municipal Aiud, unde i-a fost recoltata o mostra de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei.
Faţă de M.A., cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpa.
La data de 10.02.2018,  în jurul orelor 18.24, L.F., de 42 de ani, din Cîmpeni, judeţul Alba, în timp ce a condus autoturismul, pe DN 75 la km 98+650 metri, pe raza localității Muncelu, judeţul Alba, a surprins și accidentat,  în timp ce se deplasa pe partea carosabilă, pe C.C., o femeie de 56 ani, din localitatea Muncelu, județul Alba.
În urma accidentului, femeia a fost rănită grav, fiind transportată la Spitalul Orășenesc Cîmpeni.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Faţă de L.F., cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Baia de Arieş pentru săvârşirea infracţiunii de vatamare corporala din culpa.
Cercetaţi pentru furt calificat
La data de 09 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Ocna Mureş au identificat doi tineri din localitatea Unirea, C.A. de 18 ani şi T.I. de 16 ani,  ca persoane bănuite de comiterea unui furt dintr-o locuinţă din localitatea Războieni Cetate.
În perioada 01.04-09.04.2017, cei doi tineri au pătruns prin efracţie în locuinţa unei persoane, C.P., din localitatea Războieni Cetate si au sustras un televizor.
Bunul sustras a fost recuperat si restituit persoanei vătămate.
Faţă de cei doi tineri, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.
Cercetaţi pentru furt calificat, distrugere, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere
La data de 09 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Ocna Mureş au identificat trei tineri,  C.A. de 18 ani şi T.I. de 16 ani şi B.V. de 27 de ani, toţi  trei din localitatea Unirea, ca persoane bănuite de comiterea unui furt din localitatea Războieni Cetate.
În noaptea de 12/13.05.2017, cei trei tineri au pătruns prin efracție in locuința lui V.L., din localitatea Războieni Cetate, de unde au sustras mai multe bunuri. De asemenea, din curtea imobilului tinerii au sustras şi o autoutilitara neînmatriculata, pe care au condus-o pana pe malul râului Mureș, unde au incendiat-o.
O parte din bunurile sustrase au fost recuperate, urmând a fi restituite persoanei vătămate.
Faţă de cei trei tineri, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat, distrugere, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere.
Cercetaţi pentru furt calificat
La data de 09 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Politie Noșlac au identificat doi tineri din localitatea Noşlac, S.D. de 23 ani şi A.I. de 25 ani,  ca persoane bănuite de comiterea unui furt dintr-o locuinţă in construcţie din localitatea Noşlac.
În cursul lunii august, 2017, pe timp de noapte, cei doi tineri au pătruns intr-o anexa aflata in construcție,  a unui imobilului din comuna Noșlac, de unde au sustras un generator, cu intenția de a-l valorifica.
Faţă de cei doi tineri, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.
La data de 09 februarie a.c., poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul  Poliţiei mun. Alba Iulia au identificat 5 bărbaţi, V.V. de 40 ani şi B.I. de 29 de ani, M.A. de 32 de ani, S.M de 26 de ani şi I.O. de 48 de ani, toţi din Craiova, jud. Dolj, ca persoane bănuite de comiterea unui furt dintr-o locuinţă din Alba Iulia.
În data de 06.02.2018, în jurul orei 10.10, aceștia au pătruns prin efracție în interiorul locuinței persoanei vătămate M.M., din mun. Alba Iulia, de unde au sustras mai multe bunuri.
Faţă de cei cinci bărbaţi, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.
Au pus în pericol siguranţa rutieră
La data de 10 februarie 2018, în jurul orei 22.20, poliţiştii Secției 5 Politie Rurala Blaj, Postului Politie Mihalț si Postului Politie Cergău l-au depistat pe H.A. de 40 de ani, din loc. Roşia de Secaş, jud. Alba, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Comunal 224.
Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul emana miros de alcool, motiv pentru care l-au testat cu aparatul etilotest, acesta indicând valoarea de 
0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.
H.A. a fost condus la spitalul din Blaj unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pe numele său a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.
La data de 11 februarie 2018, în jurul orei 00.30, poliţiştii Biroului de Ordine Publică Blaj l-au depistat pe un bărbat de 33 de ani, din Crăciunelu de jos, în timp ce conducea un autoturism pe str. Iuliu Maniu din mun. Blaj.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică i s-a solicitat testarea cu aparatul etilometru, însă acesta a refuzat atât testarea cu etilometru cât și recoltarea de probe biologice.
Faţă de M.N., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
Cercetați pentru taiere ilegala de arbori
La data de 09 februarie a.c., poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au identificat pe doi bărbaţi de 75 şi 43 de ani, ambii din Fărău,  ca persoană bănuită de comiterea infracțiunii de taiere de arbori, faptă comisă în 29.01.2018.
Se pare că, în 29.01.2018, T.I. senior si T.I. junior de 75 şi 43 de ani, ambii din Fărău au tăiat, fără drept, 14 arbori din specia salcâm, de pe proprietatea lor personală din aceeaşi localitate.
Faţă de cei doi bărbaţi, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de taiere ilegala de arbori.
Scutul pădurii
Poliţiştii din Alba, specializaţi în combaterea delictelor silvice, au confiscat 5,1 de metri cubi de material lemnos, în urma unui control.
La data de 09.02.2018, orele 17.00, poliţiştii Serviciului Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au oprit pe Drumul National 1, pentru control, o autoutilitară condusă de B.N., un bărbat de 23 de ani din Aiud.
În urma controlului, poliţiştii au constatat că acesta transporta cherestea, fără a deține documente de proveniența pentru materialul lemnos.
B.N. a fost sancţionat contravențional, conform art. 19 din  Legea nr. 171/2010, iar ca măsura complementară, s-a dispus confiscarea celor 5,1 de metri cubi de material lenos, în legătură cu care nu au fost respectate normele legale incidente.
Poliţiştii din Alba, specializaţi în combaterea delictelor silvice, au confiscat 2,73 de metri cubi de material lemnos, în urma unui control pe raza orașului Ocna Mureș, sat Cisteiu de Mureș.
La data de 09.02.2018, orele 13.00, poliţiştii Serviciului Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au efectuat un control pe raza orașului Ocna Mureș, sat Cisteiu de Mureș şi au constatat că L.F. de 26 de ani din com. Unirea şi N.C. de 26 de ani din Ocna Mureş, au deţinut şi au depozitat material lemnos (lemn de foc) in localitatea Cisteiu de Mureș, fără a deține documente de proveniența pentru acesta.
Ambii bărbați au fost sancționați contravențional, conform art. 19 din  Legea nr. 171/2010, iar ca măsura complementară, s-a dispus confiscarea celor 2,73 de metri cubi de material lenos, în legătură cu care nu au fost respectate normele legale incidente.
Alege viaţa!
Acțiune a poliţiştilor din Ocna Mureş
În data de 09.02.2018, poliţiştii din cadrul Politiei Orașului Ocna Mureș, Secției 4 Politie Rurala Ocna Mureș, împreună cu poliţişti din cadrul I.P.J. Alba şi în colaborare specialişti din cadrul Registrului Auto Român – Alba au aplicat 95 sancţiuni contravenționale.
În data de 09 februarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Politiei Orașului Ocna Mureș, Secției 4 Politie Rurala Ocna Mureș, împreună cu poliţişti din cadrul I.P.J. Alba şi în colaborare specialişti din cadrul Registrului Auto Român – Alba au continuat acţiunile pentru menţinerea climatului de siguranţă publică, prevenirea infracţiunilor contra persoanei şi contra patrimoniului, precum şi prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul rutier, pe raza oraşului Ocna Mureș si a localităților aparținătoare Secției 4 Politie Rurala Ocna Mureș.
Astfel că, în urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 95 sancţiuni contravenționale, în valoare de 37600 lei.
Din totalul de 95 de sancţiuni aplicate, 80 sancţiuni au fost aplicate conform O.U.G.  195/2002 rep., 6 sancţiuni conform prevederilor Legii 61/1991, 3 sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990 rep., 5 sancțiuni conform prevederilor Legii  171/2010 iar o sancţiune pentru alte abateri rutiere.
În cadrul acestei acţiuni poliţiştii au reţinut 9 permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare.
De asemenea, poliţiştii au legitimat  108 persoane, au control 95 autoturisme şi 10 unităţi comerciale.
Tot în cadrul acestei acţiuni, poliţiştii au cercetat 7 persoane şi au confiscat bunuri în valoare totală de 2585 lei.
Acțiune a poliţiştilor din Abrud
În data de 09.02.2018, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Abrud au aplicat 14 sancţiuni contravenționale, în valoare de 4060 lei.
În data de 09 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Abrud au continuat acţiunile pentru impunerea unui climat de disciplină în rândul participanților la trafic în mod deosebit al conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație,  pe D.N. 74 si pe DN 74A.
Astfel că, în urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 14 sancţiuni contravenționale conform OUG 195/2002, în valoare de 4060 lei, astfel: pentru depăşirea vitezei 11 sancţiuni, pentru depăşire neregulamentară 2 sancţiuni şi o sancţiune pentru neacordare prioritate auto.
În cadrul acestei acţiuni poliţiştii au reţinut 3 permise de conducere.
 Amplasarea radarelor în 13.02. 2018
Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac     
          Întocmit, comisar de politie Rac Luminița

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com