Alba: 285 de pietoni si 20 de soferi sanctionati de politisti

25 februarie 2017 20:490 comments

pietoni

 

În perioada 20-25 februarie 2017 poliţiştii rutieri din Alba au desfăşurat o serie de acţiuni pentru creşterea siguranţei circulaţiei pe drumurile publice ale judeţul Alba.

La acţiune au luat parte peste 40 de poliţişti din structurile de poliţie rutieră şi ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au acţionat, zilnic, pentru prevenirea accidentelor şi depistarea participanţilor la traficul rutier care încalcă normele legale şi pun în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

Poliţiştii au verificat peste 180 de autovehicule de transport marfă şi persoane, iar toţi conducătorii acestora au fost testaţi cu aparatul etilotest, unul fiind depistat în timp ce conducea sub influenţa alcoolului.

În cadrul acţiunilor pentru prevenirea accidentelor în care sunt implicaţi pietonii, au fost depistaţi şi sancţionaţi 285 de pietonii care s-au angajat în traversări neregulamentare sau care nu au respectat normele privind circulaţia pe drumurile publice. Poliţiştii au sancţionat contravenţional şi 20 de conducători auto ce nu au acordat prioritate de trecere pietonilor. Complementar amenzilor, acestora le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru o perioadă de 30 de zile.

Poliţiştii au fost prezenţi şi în zona trecerilor la nivel cu calea ferată unde, împreună cu poliţiştii de la transporturi, au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată şi 36 de sancţiuni pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Acţiunile Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, pentru creşterea siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, continuă, urmărindu-se, în special, combaterea excesului de viteză, pentru aceasta fiind folosite, aparatele radar aflate în dotarea inspectoratului.

Pentru siguranţa participanţilor la traficul rutier, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:
– Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare!
– Evitaţi efectuarea depăşirilor în condiţiile unui trafic rutier aglomerat!
– Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Şoferii depistați, în urma testării cu aparatul etilotest, cu rezultate între 0,11-0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, sunt sancționați contravențional și le sunt reținute permisele de conducere pentru 90 de zile, iar la rezultate de peste 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat(inclusiv), se întocmește dosar penal.
– Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

 

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com