Alba: 900 de masini controlate, amenzi de peste 47.000 de lei

1 august 2017 20:361 comment

În perioada 24-30 iulie 2017 poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat pentru reducerea accidentelor produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Pe parcursul celor 7 zile poliţiştii au constatat 144 de abateri contravenționale de la normele legale, acestea fiind sancţionate cu amenzi în valoare totală de 47.760 lei. A fost reţinut un permis de conducere şi 5 certificate de înmatriculare.

Au fost verificate 603 autovehicule de transport marfă şi au fost sancţionaţi 112 conducători de asemenea vehicule, din care 30 pentru viteză excesivă, 38 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă, 9 pentru lipsa documentelor, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind transporturile rutiere şi circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, poliţiştii au verificat 297 de autovehicule destinate transportului public de persoane, iar pentru nereguli constatate, 32 dintre şoferii acestora au fost sancţionaţi contravenţional, din care 4 pentru depăşirea vitezei regulamentare de deplasare, 14 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, unul pentru neacordarea de prioritate vehiculelor, 3 pentru lipsa documentelor şi 8 pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 11.280 lei.

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com