Alba: Amenzi şi peste 1.000 de kg de carne confiscate de poliţiştii, în cadrul unei pe DN 7

25 septembrie 2013 10:440 comments

9politisti rutier723Marți în doar câteva ore, poliţiştii Serviciului Rutier Alba, împreună cu poliţiştii rutieri din Sebeş, cu cei ai Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos precum şi cu poliţiştii de investigare a fraudelor şi ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, sprijiniţi de lucrători ai Gărzii Financiare Alba Iulia, I.S.C.T.R. Agenţia Alba şi R.A.R. Filiala Alba, au organizat, pe Drumul Naţional 7, o acţiune ce a avut drept scop verificarea legalităţii transportului rutier de marfă şi persoane, combaterea evaziunii fiscale precum şi prevenirea accidentelor rutiere.
Cu ocazia acestei acţiuni au fost aplicate 75 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.000 de lei. Dintre acestea 13 au fost aplicate conducătorilor de autovehicule destinate transportului rutier de marfă şi persoane, din care una pentru nerespectarea timpilor de conducere şi odihnă, două pentru lipsa rovinietei, două pentru depășirea numărului de pasageri transportaţi, 3 pentru neportul centurii de siguranţă, două pentru lipsa documentelor şi 3 pentru defecțiuni tehnice. De asemenea, au fost reţinute 12 certificate de înmatriculare.
Cu ocazia acţiunii a fost oprită o autospecială, condusă de un bărbat de 39 de ani, din municipiul Timișoara, care transporta cantitatea de 1.008 kg de carne, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.
N.A., a fost sancţionat contravenţional, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990, cu amendă în valoare de 1.500 lei iar întreaga cantitate de carne a fost confiscată.

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com