Alba: Aproape 700 de soferi fara centura de siguranta

20 martie 2017 13:480 comments

În perioada 13-19 martie 2017, în conformitate cu Programul European TISPOL-SETBEALT, poliţiştii rutieri din Alba au desfăşurat pe raza întregului judeţ o amplă acţiune având ca scop verificarea modului în care conducătorii auto utilizează centurile de siguranţă, dispozitivele speciale de retenţie pentru copii precum şi creşterea gradului de siguranţă rutieră şi depistarea conducătorilor auto care folosesc în timpul condusului telefonul mobil neechipat cu handsfree.

Au fost sancţionaţi 699 de conducători auto care nu foloseau centura de siguranţă şi 30 care vorbeau la telefonul mobil, fără dispozitiv handsfree.

Recomandările Poliţiei

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba readuce în atenţia conducătorilor auto importanţa utilizării centurii de siguranţă şi a dispozitivelor de retenţie, pentru copii.

Copiii care au o înălţime de până la 135 de centimetri pot fi transportaţi în autovehicule care au sisteme de siguranţă pentru şofer şi pasageri numai dacă sunt fixaţi/prinşi cu un dispozitiv de fixare în scaun pentru copii.

Copiii cu o înălţime de peste 135 centimetri pot fi transportaţi în autovehicule echipate cu sisteme de siguranţă doar dacă poartă centuri de siguranţă pentru adulţi, reglate astfel încât să nu treacă peste zona gâtului sau a feţei, ori dacă sunt fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul.

CENTURA DE SIGURANŢĂ SALVEAZĂ VIEŢI!

Acţiunile pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră au continuate şi la sfârşitul săptămânii trecute. Poliţiştii rutieri împreună cu cei ai secţiilor de poliţie rurală Galde de Jos, Vinţu de Jos şi Aiud au depistat 53 de conducători auto ce au încălcat normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com