ALBA ARE BUGET: Unanimitate pentru adoptarea bugetului judeţului în CJ Alba

25 februarie 2013 16:430 comments

Toate hotărârile, amendamentele şi punctele de pe ordinea de zi au fost votate în unanimitate de consilierii prezenţi la şedinţa extraordinară pentru adoptarea bugetului Judeţului Alba din data de 25 februarie 2013.

Conform documentelor oficiale, Bugetul general al Judeţului Alba în 2013 este de 295.344.060 lei. Bugetul propriu aprobat este de 198.120.680 lei, din care pentru secţiunea funcţionare sunt prevăzuţi 157.670.620 lei, iar pentru secţiunea dezvoltare 40.450.060 lei.

Conform preşedintelui Ion Dumitrel sunt două mari domenii de investiţii pe care Consiliu Judeţean le va urmări în 2013. Este vorba de: 1.investiţii în infrastructură (drumuri, alşimentare cu apă ş.a.) – aproximativ 30.000.000 lei. 2. investiţii în sănătate – aproximativ 7.000.000 lei. 3.evenimentele culturale ale Consiliului Judeţean vor fi continuate (festivalul de folk, festivalul de teatru, festivalul Dilema, Festivalul Cetăţilor Dacice ş.a.).

La finalul votului preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, s-a adresat consilierilor: „Vreau să vă mulţumesc pentru activitatea responsabilă, pentru adoptarea acestui buget la care lucrăm de câteva luni”.

Simion Creţu, liderul consilierilor PNL: „Într-adevăr în anii trecuţi proiectul privind Bugetul a comportat foarte multe discuţii. Acum totul a fost discutat şi stabilit în comisii. Vreau să vă spun că Bugetul a fost stabilit pornind de la nişte realităţi. Excedentul bugetar a fost redus la jumătate”.

Virgil Nariţa, consilier judeţean PSD: „Experienţa dlui Dumitrel şi entuziasmul celor doi vicepreşedinţi au făcut ca Bugetul să fie adoptat repede. Eu însă aş vrea ca să fim puţin atenţi la modul cum împărţim banii, să fei echitabil pentru toţi primarii, pentru că sunt localităţi unde se încasează doar 50% din sumele datorate. Aş vrea să fim atenţi la zona Munţilor Apuseni, defavorizată nu numai prin lege, dar şi prin natură: aici avem 6 luni de iarnă pe an”.

Romul Popa, consilier judeţean PNL: „Apreciez ca bun acest proiect de buget al judeţului pe care l-aţi consolidat. Vreau să vă mulţumesc şi pentru interesul în sfârşit pentru zona Aiudului, care este o zonă importantă istoric, cultural şi economic”.

Ion Florea, consilier judeţean PSD: „Acest buget este rodul experienţei de-a lungul anilor. Îmi aduc aminte că în urmă cu mulţi ani şedinţa pentru adoptarea bugetului dura două sau trei ore. Eu vă spun că e bine că avem ce împărţi; ştim că aceşti bani vin de la diverşi agenţi economici. Trebuie să avem mai multă grijă de agenţii economici din judeţ: e bine că recunoaştem meritele agenţilor economici prin acea manifestare din luna dece,brie, Best of Business”.

La rândul său vicepreşedintele Florin Roman a declarat: „Am votat în unanimitate bugetul Consiliului Judeţean Albă, o premieră pentru administraţia judeţeană din ultimii 15 ani. Vreau să mulţumesc tuturor consilierilor pentru acest vot, inclusiv colegilor de la PP-DD care au declarat în presă că vor face Opoziţie în Consiliul Judeţean Alba. Cred că aici se votează în beneficiul cătăţenilor şi nu pentru mici chestiuni de partid care aici nu-şi au locul. Bugetul s-a construit pe scheletul bugetului din 2012 în funcţie de posibilităţi şi necesităţi.

Acum poate e momentul să fac un scurt bilanţ pentru cele 8 luni de zile de când am venit vicepreşedinte la CJ Alba ca reprezentant al USL-ului. S-a iscat o întreagă tevatură atunci, dar eu vă spun că toate punctele pe care le-am convenit în conducerea Consiliului au fost respectate cu punct şi virgulă. Unii nu dorm nici acum noaptea pentru că lucrurile funcţionează foarte bine în Consiliul Judeţean. Sunt turişti lunari sau bilunari care nu dorm de grija noastră. Noi suntem aici nu ca să facem politică, noi facem administraţie. Eu vă spun că datorită bunei colaborări în conducerea CJ Alba am primit peste 120 miliarde lei vechi pentru primăriile conduse de primarii PNL şi PSD: datorită colaborării, proiectul Primul Ghiozdan va funcţiona din septembrie 2013 şi circa 6.000 de copii vor beneficia de ghiozdane şi rechizite; au fost aprobate modificările pentru studiul tehnic la drumul Vurpăr-Pâclişa; am reuşit să oferim finanţare pentru reabilitarea drumului de la Teleac şi reparatia podului peste Ampoi; finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean la Blandiana şi Galda-Întregalde; finanţare pentru modernizarea drumului în interiorul localităţii Şpring; lucrări de alimentare cu apă la Vingard, Şpring, Draşov, Cunţa. De asemenea realizarea sălii multifunctionale la Teatrului „Prichindel” cu cinematograf 3 D. La Baia de Arieş vom asigura co-finanţarea pentru Căminul pentru persoane cu probleme psihice, un proiect finanţat de Banca Mondială cu 1.000.000 euro şi prin care vor fi create circa 50 de noi locuri de muncă.

Eu vă spun că dacă partidul care m-a trimis aici îmi va cere să fac scandal în Consiliul Judeţean, în acel moment îmi voi da demisia din funcţia de vicepreşedinte CJ Alba”.

Alin Cucui, vicepreşedinte al CJ Alba: „Faptul că azi avem un buget se datorează tuturor colegilor, inclusiv cei din PP-DD, aparatului propriu al Consiliului Judeţean. Chiar dacă echipa de la conducerea Consiliului Judeţean este nouă, sper că vom reuşi să continuăm toate proiectele culturale demarate în urmă cu 6-7 ani de zile”.

Iulian BrokIMG_3891

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com