Alba: Campania „Vacanta in siguranta” a ajuns la final

6 septembrie 2017 19:030 comments

IPJ Alba – comunicat

În perioada iunie – septembrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalității, au desfăşurat, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Alba, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba şi Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, campania „VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ!”, ce a avut drept scop informarea elevilor aflaţi în tabere, şcoli de vară, locuri de agrement şi a minorilor din centre de plasament, din judeţul Alba, cu privire la formele delincvenţei juvenile şi modalităţi de prevenire a victimizării din infracţiuni.

Poliţiştii şi partenerii proiectului s-au întâlnit cu peste 200 de copii, iar cu ocazia desfășurării activităţilor au fost discutate aspecte legate de delincvenţa juvenilă, prevenirea consumului de droguri şi a traficului de persoane, siguranţa navigării pe internet şi prevenirea victimizării din accidente rutiere. Pe perioada vacanţei de vară, în judeţul Alba, nu au fost înregistrate incidente grave în care să fie implicați elevii.

O ultimă activitate, în cadrul acestui proiect, a avut loc la Şcoala de Vară Miceşti din Alba Iulia, unde poliţiştii, alături de specialiști din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia, s-au întâlnit cu 20 de elevi, cărora le-au adresat recomandări utile pentru siguranţa lor, atât pe perioada vacanţei cât şi pe perioada anului şcolar ce va începe în curând.

Pentru perioada noului an şcolar, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba adresează celor mici, câteva recomandări cu privire la siguranţa rutieră:

 Deplasaţi-vă numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, numai pe partea stângă a drumului public şi cât mai aproape de  marginea  carosabilului!

 Traversaţi strada numai pe „zebră” şi semnalizate cu indicatoare!

 Acolo unde sunt instalate semafoare, traversaţi  numai la culoarea verde a acestora! Evitaţi să traversaţi strada în fugă!

 Aşteptaţi mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă!

 După coborârea din mijloacele de transport în comun, nu traversaţi strada prin faţa sau prin spatele acestora; Traversarea se realizează numai după plecarea lor din staţie, prin locurile special amenajate!

 Nu vă deplasaţi cu rolele/skate-board- ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com