ALBA: Copiii si biciclistii „in vizorul” politistilor in ziua a sasea a Saptamanii Prevenirii Criminalitatii

7 octombrie 2017 09:380 comments

Azi, 6 octombrie 2017, activităţile organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba în cadrul Campaniei „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” au vizat siguranţa circulaţiei pe drumurile publice. Acestea s-au adresat tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier, pietoni, biciclişti şi conducători auto.

În unităţile de învăţământ din judeţ, poliţiştii rutieri, împreună cu cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au organizat lecţii de educaţie rutieră la care au participat sute de preşcolari şi şcolari, care au demonstrat cunoaşterea temeinică a regulilor de circulaţie, atât teoretic cât şi în mod practic.

Copiii au primit broşura „Fii deştept în trafic!”, ce conţine sfaturi pentru pietoni şi biciclişti şi au vizionat filmuleţe educative.

Totodată, elevii din patrulele şcolare, sub îndrumarea poliţiştilor de la rutieră, i-au ajutat pe colegii lor să ajungă la şcoală în siguranţă, oferindu-le şi recomandări cu caracter preventiv, menite să-i ferească de accidente rutiere.

De o atenţie specială s-au bucurat, astăzi, şi bicicliştii, care au primit de la poliţiştii rutieri, veste reflectorizante, pentru a-i ajuta să fie mai vizibili în trafic, împreună cu recomandarea de a respecta, în permanenţă, regulile privind circulaţia pe drumurile publice.

În perioada 2-6 octombrie, în cadrul Campaniei „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, poliţiştii din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba au desfăşurat peste 250 de activităţi informativ – preventive în beneficiul a peste 6.000 de persoane (elevi, cadre didactice, femei, vârstnici, membri ai asociaţiilor de proprietari).

IPJ Alba – comunicat

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com