ALBA: Firme care se ocupa de publicitate au creat un prejudiciu de peste 4,2 milioane lei

25 mai 2017 07:451 comment

În dimineaţa zilei de joi, 25 mai 2017, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au început efectuarea a 8 percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală şi la sediile societăţilor comerciale administrate de aceste persoane.

Percheziţiile se desfăţoară în judeţele Alba (o percheziţie), Mehedinţi (2), Cluj (3) şi în municipiul Bucureşti (2).

Activitățile se desfășoară la locuințele a 3 persoane bănuite de evaziune fiscală şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea care au ca principal obiect de activitate servicii de publicitate.

Poliţiştii bănuiesc că în perioada 2012 – 2014 cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme cu comportament tip fantomă.

Pentru a da aparenţă de legalitate operaţiunilor economice înregistrate în contabilitate, ar fi fost efectuate plăţi, prin intermediul sistemului bancar, iar sumele de bani ar fi fost retrase ulterior din conturile societăţilor cu comportament tip fantomă şi restituite plătitorului. S-a creat astfel un prejudiciu estimat la 4.230.623 lei, mai spun poliţiştii.

Vor fi puse în executare 3 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Poliţiştii din Alba beneficează de sprijinul colegilor de la IPJ Mehedinţi, IPJ Cluj, Poliţia Sector 2 Bucureşti şi Poliţia Sector 3 Bucureşti.

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com