Alba Iulia: Cipriana Smarandescu sustine un concert de clavecin

20 august 2017 16:4017 comments

Duminică, 20 august 2017, iubitorii muzicii clasice sunt invitaţi la un concert extraordinar de clavecin, susţinut de Cipriana Smărăndescu, care îi va avea alături pe membrii Orchestrei de Cameră a Judeţului Alba.

Concertul are loc începând cu ora 19.30 la Catedrala Romano-Catolică Sf. Mihail din Alba Iulia, iar intrarea este liberă.

Programul concertului:

J.S.Bach – Concert pentru clavecin și orchestră în fa minor
Allegro
Largo

Presto
A. Vivaldi – Sinfonia nr. 1 în Do major
Allegro (non troppo)
Andante
Presto (Allegro)

G.F. Händel – Concert pentru clavecin și orchestră în Si bemol major
Andante Allegro
Larghetto
Allegro moderato

A. Vivaldi – Sinfonia nr. 2 în Sol major
Allegro (moderato)
Andante. Vivace
Allegro (Tempo di Minuetto)

J.S.Bach – Concert pentru clavecin și orchestră în La major
Allegro
Larghetto
Allegro ma non tanto

Organizatorii ne oferă informaţii din activitatea solistei Cipriana Smărăndescu:

Născută la Alba Iulia, Cipriana Smărăndescu studiază muzica de la vârsta de 4 ani şi jumătate. Este absolventă a Universitații Naţionale de Muzică din Bucureşti, având o dublă specializare, Interpretare instrumentală – clavecin şi Muzicologie. Continuă să studieze orga şi clavecinul în Italia la Conservatorul „Arrigo Pedrollo” din Vicenza la clasa prof. Patrizia Marisaldi, perfecţionându-se cu Patrick Ayrton, Pierre Hantaï, Andreas Staier și Ton Koopman. A obținut premii la numeroase concursuri din străinătate în orașe precum: Milano, Pesaro, Leipzig şi Brugge. Este membru fondator al ansamblului de muzică veche Aliusmodum.

Are la activ aproximativ 500 de concerte în Italia, Franţa, Elveţia, Austria, Belgia, Germania, România: Auditorium Parco della Musica, Oratorio del Gonfalone, Accademia di Romania in Roma, Pietà de’l Turchini Napoli, Festival Bach di Firenze, Festival dei Due Mondi di Spoleto, Cantiere Internazionale d’Arte di Montepulciano, CESMA Lugano, Real Acàdemia de San Fernando, Musique Ancienne a Saint Paul, Accademia Mozarteum, Interkonzerte ’95, stagiunile Orchestrei de Cameră Radio și ale Filarmonicii „George Enescu”, ocupând un loc important în festivalurile din Transilvania (Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Miercurea Ciuc, Braşov, Hărman, Cârţa, Râşnov, Roşia Montană, Sighişoara – pe clavicordul istoric Samuel Maetz, 1825).

A participat la înregistrări pentru Radio România, TVR, Radio Vaticana, RAI Radio3, Sarx Records, Aliusmodum Records, Continuo Records și a realizat două compact discuri solistice: „Invenzioni, Sinfonie e Sei Piccoli Preludi di J.S. Bach” (2009) şi „Notenbüchlein für Anna Magdalena Bach” (2015).

Anul acesta a fost invitată în juriul Concursului Internaţional „Wanda Lansowska” susținând un recital în festivalul cu acelaşi nume, iar în urma activității sale pedagogice la clasa de clavecin de la Urbino Giovani Musica, a primit un grad didactic onorific în cadrul Cursurilor de Muzică Veche de la Urbino.

Orchestra de Cameră „Augustin Bena” a fost înfiinţată în iulie 2013 ca şi departament în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com