Alba Iulia City Race 2017

22 septembrie 2017 13:434 comments

Pe 23 septembrie 2017 începe a treia ediţie a Alba Iulia City Race: Semimaraton Banca Transilvania şi Cros Star Transmission, de la ora 10.00, iar Cursa Populară Selgros, de la ora 10.05.

Organizatorii ne oferă informaţii utile despre evenimentul ajuns la ediţia a treia:

Program Alba Iulia City Race 2017

Vineri, 22 septembrie 2017
 
16.00-22.00: înscrieri la fața locului, în Clădirea Fostului Comisariat, lângă Hotel Medieval (Poarta a III-a a Cetăţii), în Cetate;
16.00-22.00: validarea înscrierilor, predarea declarațiilor de responsabilitate, ridicarea kitului de participare, la sediul fostului Comisariat din Piața Cetății;
18.00-19.00: Schimbarea gărzii în Cetatea Alba Iulia;
20.00: ședința tehnică, în Amfiteatrul Universității 1 Decembrie din Alba Iulia. Recomandam participarea la sedinta tehnica unde se vor prezenta ultimele informatii despre traseu, echipament etc.
 
Sâmbătă, 23 septembrie 2017
 
07.00-09.00: înscrieri la fața locului, în Clădirea Fostului Comisariat, lângă Hotel Medieval, în Cetate;
07.00-09.00: validarea concurenţilor;
10.00!: Start Semimaraton Banca Transilvania, Cros Star Transmission;
10.05!: Start Cursa Populară Selgros;
Ora 10.20: se estimează sosirea primilor participanți de la Cursa Populară Selgros, urmată de „flower ceremony” pentru alergătorii de pe podium;
Ora 10.30: se estimează sosirea primilor participanți de la Cros Star Transmission, urmată de „flower ceremony” pentru alergătorii de pe podium;
Ora 11.15: se estimează sosirea primilor participanți de la Semimaraton Banca Transilvania, urmată de „flower ceremony” pentru alergătorii de pe podium;
14.00!: Start Kids Race, cursa copiilor (vă invităm să vă încurajați copiii să alerge și ei la Kids Race, ei sunt viitorul nostru!);
16.30!: Festivitatea de premiere în Piața Cetății.
 
Rezultatele pot fi urmărite live pe http://albaiulia.cityrace.ro/rezultate/

Duminică, 24 septembrie 2017
 
Pe parcursul zilei se pot vizita minunata cetate Alba Carolina și orașul Alba Iulia.
Traficul rutier, sâmbătă 23 septembrie 2017 (09.00-14.00).

Pentru buna desfășurare a competiției vor fi luate o serie de măsuri în cadrul traficului rutier din Alba Iulia, măsuri esențiale pentru protecția participanților, dar și a conducătorilor auto.
 
Străzi blocate:
– B-dul Transilvaniei (pe sensul de urcare) între intersecția cu B-dul Revoluției și intersecția din fața Catedralei Unităţii Naţiunilor (probabil este vorba de Catedrala Întregirii);
– străzile Mircea Eliade, Ana Aslan şi Francesca;
 
Acces restricționat:
– str. Crișan, de la intersecția cu strada fostei clădiri a „Proiectărilor” până în parcarea din fața Casei de Cultură a Sindicatelor;
– B-dul 1 Decembrie între intersecţiile cu str. Vasile Goldiş şi Cloşca;
– B-dul Revoluției între intersecția cu str. Cloșca și intersecția cu B-dul Tansilvaniei;
– str. Fântânele de la intersecția cu B-dul Transilvaniei (sensul de urcare);
– str. Aurel Iederii (înspre B-dul Transilvaniei);
– str. Aurel Vlad (înspre B-dul Transilvaniei);
 
Acces permis:
– str. Fântânele – B-dul Transilvaniei (sensul de coborâre) – B-dul Revoluției (înspre Lidl);
– str. Gladiolelor – B-dul Transilvaniei (sensul de coborâre) – B-dul Revoluției (înspre Lidl);
 
Indiferent de cursa la care sunteți înscriși la Alba Iulia City Race, Semimaraton Banca Transilvania, Cros Star Transmission sau Cursa Populară Selgros, pregătiți-vă să parcurgeți trei trasee minunate de-a lungul cărora veți descoperi „inima” oraşului de pe malurile Mureșului, cetatea Alba Carolina – o nestemată copleșitoare şi spectaculoasă, dar și împrejurimile urbei dominate de Vârful Mamut. Validarea participării şi ridicarea kitului de concurs pentru Semimaraton, Cros, Cursa Populară şi Kids Race se face de către participanți personal vineri in baza unui document de identitate, 22 septembrie 2017, între orele 16.00-22.00 și sâmbătă, 23 septembrie 2017, între orele 7:00-9:00 în Clădirea Fostului Comisariat, lângă Hotel Medieval, în Cetate (vezi hartă). Copiii pot fi înscrişi de părinţi şi până la oră 13.00 în ziua concursului.
 
Vă rugăm să veniți cu declarațiile de participare printate și completate pentru a economisi timp și pentru a evita aglomerația la ridicarea kitului. Pe harta zonei start/sosire va invităm să vizualizați zonele de parcare, toaletele, vestiarele, centrul de validări, zona cu standurile expoziționale ale partenerilor și sponsorilor concursului. Bagajele se depozitează în același loc unde se distribuie și kiturile, la Centrul Militar Județean, lângă Poarta a 3-a.

Sâmbătă, temperatura maximă se anunță de 18 grade cu posibile averse, dar pentru că mai sunt câteva zile până la concurs și unele lucruri se pot schimba, vă invităm să participați la ședința tehnică care va avea loc vineri de la ora 20.00 în amfiteatrul Universității 1 Decembrie 1918 pentru a afla ultimele noutăți.
 
În zona de start/ sosire veți găsi la finalul cursei spațiul principal de revitalizare cu apă, energizante, fructe, dulciuri, etc.

4 trasee de alergare, unul pentru copii

Alba Iulia City Race 2017 propune 4 trasee de alergare, din care unul este destinat exclusiv copiilor, toate cu startul din superba cetate Alba Carolina.

Semimaratonul Banca Transilvania are o lungime de 21 de kilometri și 700 de metri diferență pozitivă de nivel, fiind singura cursă care ajunge până pe Vârful Mamut.

Crosul Star Transmission are 10 kilometri și 300 de metri diferență pozitivă de nivel, primii 5 kilometri și revenirea spre „start”, cu trecerea prin Poarta a III-a a Cetății, fiind comune cu cele de la semimaraton.

Cursa Populară Selgros are 2.7 kilometri și adună aproape 45 de metri diferență pozitivă de nivel, traseul unic și spectaculos desfășurându-se în totalitate în limitele Cetății Alba Carolina.

Kids Race (start, ora 14.00) se desfășoară tot în cetate, pe categorii de vârstă: sub 8 ani, 8-12 ani și 13-16 ani.

Premii totale în bani de 20.000 de lei

Bugetul total de premiere al Alba Iulia City Race este de 20.000 de lei, recompensându-se, în bani, alergătorii de la Semimaraton Banca Transilvania și Cros Star Transmission, atât la general, masculin și feminin, cât și la categoriile de vârstă. Pentru a accesa premiile la „Open General” este necesară îndeplinirea anumitor baremuri de timp, pentru semimaraton, sub 1.25.00 la masculin și sub 1.45.00 la feminin, iar pentru crosul de 10 km, sub 36 de minute la masculin și sub 45 de minute la feminin. Se acordă și bonus-uri de 500 de lei, pentru un nou record al traseului, sub 1.14.34 la masculin (Vitalie Gheorghiță, în 2015) și sub 1.29.57 la feminin (Mădălina Florea, în 2014), dar și premii speciale de 300 de lei, pentru primul băiat și prima fată care ajung pe Vârful Mamut.
 
Pentru orice alte informații sau neclarități vă rugăm să consultați cu atenție și din timp site-ul oficial albaiulia.cityrace.ro, sa ne scrieți pe contact@sportlaoricevarsta.ro sau pe pagina noastra de FB: Alba Iulia City Race. Este posibil ca vineri și sâmbătă să nu putem răspunde la telefoane sau la mesaje, vă mulțumim pentru înțelegere.
 
Vă așteptăm cu mare bucurie la Alba Iulia!
 
Asociația Sport La Orice Vârstă (comunicat)

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com