Alba Iulia: Conferinta Internationala de Lingvistica si Educatie Interculturala

16 iunie 2017 08:034 comments

În perioada 16-18 iunie 2017 la Alba Iulia se desfăşoară Conferința internațională CLIE-2017 (The Conference on Linguistic and Intercultural Education), pe tema educației lingvistice și interculturale. Conferința reprezintă un forum de dezbateri academice și o platformă de diseminare a rezultatelor cercetărilor celor mai inovatoare din sfera legăturii indisolubile dintre limbă și cultură, a necesității înțelegerii și acceptării diversității și alterității la nivel global.

Evenimentul este organizat de Facultatea de Istorie și Filologie a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, prin Centrul de Cercetare și Inovare în Educația Lingvistică, alături de universități partenere din Uniunea Europeană și din Balcanii de Vest.

Şi-au anunţat prezenţa 18 participanți din Arabia Saudită, Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Italia, Marea Britanie, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Serbia, Statele Unite ale Americii, Ungaria, precum și 32 de participanți din 10 universități din România și Institutul de Lingvistică al Academiei Române „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”.

În paralel, se va desfășura cea de-a doua ediție a Panelului Intercultural Metaphor II, dedicat explorării rezultatelor cercetărilor derulate în cadrul proiectului de cercetare finanțat de UEFISCDI, INVARIANTE UNIVERSALE ȘI VARIANTE ALE METAFOREI ECONOMICE ÎN LIMBILE ROMÂNĂ ȘI ENGLEZĂ. O ABORDARE COGNITIVĂ DIN PERSPECTIVA LINGVISTICII CORPUSULUI – PN-II-RU-TE-2014-4-2785, condus de Conf. univ. dr. Teodora Iordăchescu, din cadrul instituției organizatoare.

Deschiderea Conferinței va avea loc vineri, 16 iunie 2017, cu începere de la ora 9.00, în Sala Senatului UAB.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com