ALBA IULIA: Congresul Tinerilor Basarabeni, ediţia a III-a

28 martie 2013 21:210 comments

În zilele 29-31 martie 2013 la Alba Iulia va avea loc cea de-a treia ediţie a Congresului Tinerilor Basarabeni din România.04.Congresul basarabenilor

Deschiderea congresului va avea loc vineri, 29 martie, ora 10.00, la Sala Unirii din complexul muzeal albaiulian.
Evenimentul este realizat de Organizaţia Studenţilor şi Elevilor Basarabeni din România cu sprijinul oferit de Consiliul Judeţean Alba, Muzeul Naţional al Unirii. În timpul congresului vor avea loc depuneri de coroane de flori la statuia lui Mihai Viteazul din Cetatea Alba Iulia şi la busturile unor personalităţi ale Moldovei, Pantelimon Halippa şi poetul Grigore Vieru, precum şi la bustul bucovineanului Ion Nistor.
De semnalat că la Congres sunt aşteptate două personalităţi din Republica Moldova: academicianul Mihai Cimpoi şi poetul Nicolae Dabija.
În acest an se împlinesc 95 de ani de la unirea necondiţionată a Basarabiei cu regatul României (deşi România se afla în război, era implicată în Primul Război Mondial). Reamintim, în anul 2012 s-au împlinit 200 de ani de la ocuparea Basarabiei de către Rusia ţaristă. Din păcate, istoria e câteodată sinistră şi ne joacă feste uriaşe: Armata a XIV-a sovietică este şi astăzi prezentă în Transnistria ca armată de ocupaţie).

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com