Alba Iulia: Dialogul culturilor, intre traditie si modernitate

7 iunie 2017 11:270 comments

În perioada 9-10 iunie 2017 la Universitatea 1 decembrie 1918 va avea loc conferinţa internaţională „Dialogul culturilor – între tradiţie şi modernitate”, ediţia a XIX-a.

Conferinţa este organizată de Centrul de Cercetări Filologice și Dialog Multicultural – Departamentul de Filologie din cadrul Facultății de Istorie și Filologie a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Este o ediție aniversară, în 2017 sărbătorindu-se 25 de ani de la înființarea, la Alba Iulia, a programelor universitare din domeniul Filologie, ne anunţă reprezentanţii UAB.
 
Conferința se adresează cadrelor universitare, cercetătorilor din domeniul științelor umaniste și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar din România și din străinătate.

Conferinţa propune următoarele axe tematice:
– Raporturi, conexiuni, interferenţe culturale în spaţiul european, în sincronie şi diacronie;
– Studii culturale;
– Discurs, limbaj, comunicare;
– Traductologie şi interpretariat;
– Didactica disciplinelor filologice: perspective moderne în învăţământul preuniversitar şi universitar.

În cadrul Conferinței va avea loc şi o masă rotundă la care participă aproape 40 de lectori de Limba română din întreaga lume, care predau în mari instituții din străinătate pentru studenții internaționali care doresc să studieze limba, literatura și cultura română (corpul de lectori ai Institutului Limbii Române).

Deschiderea conferinţei va avea loc vineri, 9 iunie 2017, cu începere de la ora 9.30, în Aula Magna-Amfiteatrul A9 al Universității.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com