Alba Iulia: Directorii Comitetului de monitorizare al POR 2014-2020 nu raspund intrebarilor presei

29 iunie 2017 19:437 comments

Joi, 29 iunie 2017, la Sala Unirii din Alba Iulia a avut loc şedinţa Comitetului de Monitorizare al Programului Operaţional Regional 2014-2020 (CMPOR).

Au fost prezentate informaţii publice privind investiţiile din cele opt Regiuni de Dezvoltare ale României.

La eveniment au participat reprezentanţi ai Ministerul Dezvoltării Regionale, ai Autorităţilor de Management pentru Programelor Operaţionale derulate în România, reprezentanţi ai Comisiei Europene, membri ai CMPOR, preşedinţii Consiliilor pentru Dezvoltare Regională şi directorii generali din cadrul Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională din România.

Deşi au fost solicitaţi insistent pentru anumite informaţii publice, Valentin Cornilă, director general în cadrul Direcţiei Programului Operaţional Regional (POR) a Ministerului Dezvoltării Regionale, şi Carsten Rasmussen, şeful unităţii pentru România din cadrul Directoratului General Regio al Comisiei Europene, au refuzat să discute cu mass-media locală.

În schimb directorul ADR Centru, Simion Creţu, a fost deschis către reprezentanţii mass-media.

Pentru evidenţierea modului de implementare a fondurilor europene în Regiunea Centru, ADR Centru a organizat vizite de documentare la mai multe obiective reabilitate cu fonduri nerambursabile POR din județul Alba. Aceste proiecte vizitate reflectă atât investițiile și realizările obținute prin proiectele de dezvoltare a infrastructurii urbane, de reabilitare a infrastructurii rutiere și turistice, precum și de modernizare a infrastructurii educaționale, cât şi câteva din intențiile de investiții care se vor derula în perioada următoare.

 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com