Alba Iulia: Manifestari dedicate Zilei Politiei Romane

24 martie 2017 20:410 comments

Pe 25 Martie, de Buna Vestire, Poliţia Română sărbătoreşte 195 de ani de tradiţie şi continuitate a activităţii, în slujba cetăţenilor.

Ultimele zile au cuprins numeroase activităţi, dar şi festivităţi de comemorare a poliţiştilor eroi, căzuţi la datorie precum şi şedinţe festive, în cadrul cărora a fost evocat momentul aniversar.

La ora 08.15, toţi poliţiştii aflaţi în serviciu au ţinut un moment de reculegere, în memoria colegilor eroi, iar la Cugir şi Zlatna au fost depuse coroane de flori, la monumentele ridicate în amintirea lor.

Sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a găzduit o festivitate în care după intonarea imnului naţional a urmat de un moment de reculegere, în memoria poliţiştilor căzuţi la datorie.

Comisarul şef de poliţie dr. Marius Ciută, din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, a evocat momentul aniversar, prin prezentarea temei „Poliţia Română între tradiţie şi provocările lumii moderne – 195 de ani de la înfiinţarea instituţiei”.

Pentru rezultatele deosebite obţinute în munca de poliţie, agent şef de poliţie Paul Ciprian Oara, şeful Postului de Poliţie Şona, a fost avansat în gradul profesional de agent şef principal de poliţie, înaintea îndeplinirii stagiului minim în grad. Agentul a avut un rol determinant în identificarea şi prinderea, cu operativitate, a autorilor unei infracțiuni de omor, comisă, în luna ianuarie 2017, în localitatea Biia.

De asemenea, un număr de 33 de ofiţeri şi 77 de agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au fost avansaţi în gradul profesional următor, la îndeplinirea stagiului minim în grad.

Cu ocazia Zilei Poliţiei Române, comisarul şef de poliţie Dunca Cristian Ioan, împuternicit şef al Inspectoratului de poliţie Judeţean Alba, i-a felicitat pe poliţiştii din judeţul Alba şi le-a urat succes în activitatea profesională şi multă sănătate.

„La mulţi ani Poliţiei Române! La mulţi ani, tuturor poliţiştilor!”

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com