Alba Iulia: Masa rotunda privind Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate

11 septembrie 2017 19:033 comments

Marți, 12 septembrie 2017, începând cu ora 11.00, la Hotelul Parc din Alba Iulia va avea loc o masă rotundă cu tema „Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Principii, neajunsuri, realități”. Evenimentul va avea loc la Hotel Parc, în Salonul Albastru.

Organizatorii evenimentului precizează în invitaţia lor: „Încercăm și pe această cale să provocăm un dialog constructiv între autoritățile care gestionează banii în sistemul de sănătăte din România și ONG-urile care reprezintă interesele diferitelor categorii de pacienți. La această oră, de altfel, se recunoaște deschis (insa nu de către autorități) faptul că întreg domeniul sanitar este la pământ, având numeroase probleme, de la lipsa dotărilor până la insuficienta personalului calificat.

Acesta este un aspect foarte grav dar la fel este și faptul că, uneori banii destinați serviciilor medicale sunt pur și simplu sifonati de cei care conduc instituțiile în cauză în complicitate cu diverse firme căpușă. Din păcate în aceste cazuri poate dura foarte mult timp până în momentul în care organele de control ale satului intră pe fir și instrumentează dosare penale.

Până atunci însă mor oameni. Noi, organizatorii acestei dezbateri considerăm că una dintre căile prin care s-ar putea evita astfel de situații în viitor, este tocmai o transparențăreala si totală a bugetelor din sănătate și a modului în care se împart banii. Credem că a venit timpul ca autoritățile să asculte și părerile societății civile, nu numai la modul declarativ, nu numai prin documente așa-zis lansate în dezbatere publică pe site-urile ministerelor pe care nu le urmărește aproape nimeni, ci la un mod real, clar explicat în așa fel încât fiecare om care este interesat să poată înțelege câți bani intră în sistemul sanitar din România și ce se face concret cu ei. Să nu uităm că este vorba despre bani publici, platiti lunar de fiecare om care muncește în această țară. De aceea situațiile în care oamenii mor pentru că li se interzice accesul la servicii medicale deoarece șefii caselor de asigurări de sănătate sunt implicati intr-un sistem mafiotic ce a ajuns sa fie girat de insusi Presedintele CNAS , sunt greu de acceptat și dincolo de orice poartă numele de normalitate”.

Organizatorii dezbaterii sunt Asociația SM Speromax Alba, Asociația Pacienților Alba și Asociația Pensionarilor „Speranța” de Alba.

 

Foto: legalmarketing.ro

 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com