Alba Iulia: Programul evenimentului Sarbatoarea Muzicii 2017

20 iunie 2017 08:173 comments

Pe albaiulieni îi aşteaptă în weekendul ce vine trei zile de muzică. De muzică bună. De la Ciocârlia cântată de celebrul Grigoraş Dinicu şi tangoul argentinian la Compact şi Smokie, va fi muzică de calitate pentru gusturi diverse.

„Majoritatea țărilor europene celebrează pe 21 iunie „Sărbătoarea muzicii”, un eveniment care a avut geneza în Franța anilor ’80 și care „reunește” anual mii de muzicieni din peste 100 de țări de pe glob. Alba Iulia este unul dintre orașele din România care a păstrat în ultimii trei ani principiile care stau la baza acestui eveniment: diversitatea genurilor muzicale, accesul gratuit la scenă pentru public, sonorizarea unor zone istorice de patrimoniu și, mai mult decât orice, sincronizarea cu eforturile altor țări de a pune în valoare muzica și muzicienii, amatori și profesioniști deopotrivă”, se arată într-un comunicat al Primăriei Alba Iulia.

Programul evenimentului:

Vineri, 23 iunie

20.00 – „Ciocârlia Reloaded” cu Trupa Amadeus / Oana Lianu, fluier, caval, nai, ocarină, voce / Ionel Drăghici, țambal / Marius Vernescu, pian, keyboard / Daniel Manasi, vioară / Jezebel, voce / Mircea Baniciu, voce, chitară semiacustică / Ovidiu Lipan Țăndărică, toacă, tobe, darbuca / Nicu Patoi, chitară electrică / Ioji Kappl, chitară bas

Sâmbătă, 24 iunie

10:00 – „Căsuța cu povești muzicale” (operă pentru copii): Fata Babei și Fata Moșneagului, Motanul Încălțat, Peter Pan

18:00 – „Tango în cetate” cu Analia Selis, Răzvan Suma, Mariano Castro, Omar Massa, Rafael Butaru

20:00 – „Valsul secolului” cu Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat a Republicii Moldova și participarea extraordinară a compozitorului Eugen Doga (ajuns la vârsta de 80 de ani)

Duminică, 25 iunie

19:00 – Concert COMPACT

20:00 – Concert SMOKIE.

 

Foto: www.15min.lt

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com