Alba Iulia: Rezultatele elevilor militari la olimpiada de Tehnologia Informatiei

12 aprilie 2017 13:411 comment

Rezultate bune pentru elevii militari albaiulieni la Olimpiada de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor, o provocare pe tărâmul complex al IT-ului: elevul sergent Mihai Oprişa a reuşit calificarea la faza naţională a olimpiadei de TIC, după cele trei încercări din anii anteriori, menţiunile obţinute în clasa a IX-a şi a X-a şi premiul II de anul trecut.

„Tehnologia Informaţiilor şi Comunicaţiilor, disciplină ce se studiază în clasele IX-X, presupune cunoştinţe de utilizare a calculatorului până la cele mai mici detalii, setări ale sistemului de operare, cunoştinţe Microsoft Office şi HTML la nivel înalt, toate acestea colaborând în rezolvarea unui pachet de cerinţe şi realizarea unui proiect pe o anumită temă. Elevii Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” au obţinut şi în anii precedenţi premii la această olimpiadă, însă nu o calificare la etapa naţională. Elevul sergent Oprişa Mihai este un deschizător de drum în această direcţie şi un bun exemplu pentru colegii mai tineri”, a precizat profesoara Marian Luminiţa, coordonatoarea elevului Mihai Oprişa.

Mai mult, elevul Andrei Avram din clasa a IX-a a obţinut premiul II (profesor coordonator Maria Teglaş), iar elevul caporal Alexandru Grecu, clasa a XI-a, premiul III (profesor coordonator Mihaela Roşu), ne anunţă Daniela Filimon, purtătorul de cuvânt al Colegiului Naţional Militar Mihai Viteazul Alba Iulia.

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com