Alba Iulia se pregăteşte pentru curăţenia de primăvară

11 martie 2012 12:430 comments

În această perioadă, municipalitatea din Alba Iulia vizează igienizarea spaţiilor şi zonelor din cartierele de locuinţe dar şi curăţarea drumurilor publice şi a zonelor de trafic pietonal. Concomitent se pregăteşte terenul pentru plantările specifice de sezon.
“Efortul desfăşurat de autorităţi se fundamentează pe dorinţa de achiziţie a unui nou lot de arbori ornamentali care să completeze peisagistic zonele verzi existente, dar şi să mărească suprafeţele gazonate. Procedura de achiziţie a acestui tip de material dendrologic este prin licitaţie pe SEAP. Caietul de sarcini cuprinde standardele impuse de municipalitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Coşer.
Necesarul estimat de administraţia locală este de aproximativ 300 de arbori (cu balot şi înălţime de peste 6 metri) şi 1500 de arbuşti de Pyracanta cu balot în ghiveci. Arborii vor fi plantaţi în principal în zonele reabilitate (tronsonul Alba Iulia – Miceşti sau alte zone supuse lucrărilor de modernizare).
“Sunt acţiunile pe care le face fiecare om atunci când a venit primăvara. În primul rând o curăţenie generală a oraşului, până la sărbătorile de Paşti. Sper ca temperatura să ne ajute să marcăm străzile, în special trecerile de pietoni, vom începe plantatul florilor de primăvară şi vom continua cu un volum asemănător de plantări de copaci, cum s-a făcut în toamnă. Nu putem să aşteptăm după promisiunile deşarte ale celor din Opoziţie, care au spus că vor să aducă, nu se ştie de unde, pomi cu caracteristicile celor plantaţi anul trecut, la jumătate de preţ. M-aş bucura foarte mult, ca cetăţean şi ca primar, dacă cineva ar putea să facă lucrul acesta. Noi suntem în selecţie internaţională pe SEAP, aşa cum spune legea, şi în această primăvară vom planta din nou pomi. Sper ca timpul să ne ajute şi sper ca această selecţie să nu întârzie, aşa cum se mai întâmplă de foarte multe ori”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com