Alba Iulia: Teatru de vara cu Skepsis

5 iulie 2017 19:191 comment

Trupa de teatru Skepsis propune publicului în luna iulie şi august un program atractiv de spectacole în aer liber. În fiecare weekend, în faţa Muzeului Naţional al Unirii se vor oferi publicului, concitadini şi turişti, spectacole diverse – spectacole de teatru medieval, clasic sau absurd din repertoriul grupului.

Duminică, 9 iulie 2017, ora 19.00, în faţa Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia se pune în scenă spectacolul Farsa Maestrului Pathelin, „un spectacol adaptat după farsa medievală cu acelaşi titlu care circula deja în Franţa încă de la 1400 şi care s-a bucurat de o mare notorietate fiind cunoscută în întreaga Europă a vremii. Prin personajele tipologizate şi intriga simplă, dar mai ales prin umorul spumos, Farsa Maestrului Patelin a influenţat dezvoltarea teatrului popular şi este considerată a fi un punct de reper important în evoluţia teatrului ca artă. Iată de ce ne-am propus să o aducem în faţa dvs într-un spectacol prin care dorim să oferim şansa de a aprecia farsa medievală ca gen de teatru, dar şi să punctăm actualitatea unor elemente care ţin de moravurile oamenilor, de caracterul, viciile şi slăbiciunile lor, care nu se schimbă niciodată”, spun cei de la Skepsis.

Organizatorii ne spun că „în Farsa Maestrului Pathelin nici un personaj nu este „pozitiv”, fiecare fiind atins de o anumită formă de corupţie sau slăbiciune: maestrul Pathelin este un avocat nevoit să apeleze la fel de fel de tertipuri pentru a câştiga procese; soţia lui, Guillemette, este gata să facă orice pentru a obţine o rochie nouă; negustorul Joceaulme este avut însă avar şi hrăpăreţ… o lume în care autoritatea este viciată şi până şi ciobanul este nevoit să se transforme în lup pentru a supravieţui”.

Stagiunea cu Skepsis 2017 se desfăşoară în perioada ianuarie-decembrie 2017. Este vorba de un proiect de tineret şi bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi de a participa activ la viaţa socioculturală a comunităţii. Prin acest proiect Asociaţia Grupul Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian o serie de spectacole de teatru şi divertisment.

Parteneri Skepsis în 2017 sunt Primăria Municipiului Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, Fundaţia Inter-Art Aiud, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com