Alba Iulia va avea o staţie modernă de epurare a apei

21 martie 2012 19:163 comments

Miercuri, la Alba Iulia, a fost semnat, la Hotel Parc, contractul de refacere a staţiei de epurare a Municipiului Alba Iulia, de o importanţă deosebită pentru oraşul nostru. La eveniment au participat preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, directorul APACTTA Alba, Viorel Lazăr, precum şi reprezentanţi ai firmelor care se ocupă de realizarea acestei investiţii.
Refacerea staţiei de epurare a apei din Alba Iulia face parte dintr-un un amplu proces, derulat de administraţia locală privind reabilitarea şi extinderea reţelei de canalizare de pe raza întregului municipiu şi în cartierele adiacente (Miceşti, Barabanţ, Oarda şi Partoş).
Investiţia privind refacerea şi aducerea staţiei de apă la standarde europene este cel mai important obiectiv al acestui proiect cofinanţat prin Fondul de Coeziune. Staţia de epurare va putea deservi până la 86.000 de locuitori echivalenţi (locuitori şi agenţi economici de pe raza municipiului), la finalizarea lucrărilor, în martie 2015.
Până în martie 2015, actuala staţie de epurare va fi modificată şi modernizată complet de firmele Hochtief Solutions AG şi Von Roll BHU Umwelttechnik GmbH, care, conform declaraţiilor, vor oferi Municipiului Alba Iulia una dintre cele mai moderne staţii de epurare din România.
Valoarea contractului se ridică la 45.792.900 lei, reprezentând echivalentul a peste 10 milioane de euro.
Durata efectivă de desfăşurare a contractului este de 36 de luni, din care durata de execuţie a lucrărilor este de maxim 24 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, urmând ca perioada de notificare a defectelor să fie de 12 luni de la data semnării certificatului de recepţie al lucrării.
Proiectul a fost întârziat timp de 12 luni de contestaţia în justiţie formulată de reprezentanţii firmei clujene TIM, perdanţii licitaţiei. Noua staţie de epurare va fi construită în cartierul Partoş, pe locul unde în urmă cu mai bine de 15 ani s-a demarat o investiţie similară abandonată din lipsă de finanţare.
“Este un obiectiv care, pe de o parte, susţine calitatea vieţii locuitorilor municipiului nostru şi, pe de altă parte, sprijină mediul de afaceri local. În egală măsură, acest proiect foloseşte resurse materiale, umane locale şi generează beneficii materiale directe bugetului local”, a declarat primarul Municipiului Alba Iulia, Mircea Hava. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com