Alba Iulia va fi pentru două zile, capitala regiunilor europene

19 februarie 2013 12:480 comments

Joi şi Vineri – 21 şi 22 februarie – se vor desfăşura la Alba Iulia, în organizarea Consiliului Judeţean Alba, lucrările Prezidiului şi Biroului Executiv al Adunării Regiunilor Europene (ARE), cea mai largă reţea independentă a regiunilor de pe continentul european, ce reuneşte peste 250 de regiuni din 35 de ţări precum şi 16 organizaţii interregionale.
Pe ordinea de zi a şedinţelor celor două organisme de conducere ale ARE se află subiecte foarte importante, legate atât de evoluţia viitoare a organizaţiei, de pregătirea pentru adoptare a unei noi strategii de acţiune şi a unei noi formule organizatorice, cât şi teme cu impact european, precum utilizarea vehiculelor electrice, lărgirea reţelei europene RUR@act de cooperare rurală sau realizarea unui parteneriat cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pentru ameliorarea serviciilor sanitare şi îmbunătăţirea accesului la servicii sanitare de calitate.
Tot la Alba Iulia va fi definitivată şi ordinea de zi a două conferinţe importante pe care ARE le organizează în perioada următoare pe tema crizei economice mondiale. Prima dintre aceste conferinţe va avea loc la în luna martie la Varşovia şi va fi axată pe modul în care regiunile pot susţine tinerii în general şi tinerii antreprenori, în special, pentru a se descurca pe piaţa muncii şi pentru a genera dezvoltare economică. A doua conferinţă, ce va desfăşura în luna mai la Paris, beneficiind de prezenţa unor înalţi reprezentanţi europeni, se va axa, în principal, pe găsirea de soluţii financiare pentru relansarea economică a regiunilor.
Cu ocazia reuniunilor de la Alba Iulia avea loc şi o întâlnire privată între Preşedintele ARE, Michele Sabban şi reprezentanţii judeţelor din România, pentru a discuta direct modalităţile de îmbunătăţire a colaborării în cadrul acestei organizaţii.
În prima zi a lucrărilor va fi reînnoit şi Acordul de Cooperare dintre judeţul Alba şi ARE, un nou document comun fiind semnat de Ion Dumitrel, Preşedintele CJ Alba şi Michele Sabban, Preşedintele ARE.
Evenimentul este şi o execelentă ocazie de promovarea a judeţului Alba în Europa, la Alba Iulia fiind prezenţi, alături de Michele Sabban, Preşedintele
ARE şi de Pascal Goergen, Secretarul General al ARE, şi reprezentanţi ai celor 62 de regiuni care formează cele două organisme de conducere ale organizaţiei.
Singurul birou de reprezentanţă al ARE din Europa Centrală şi de Sud-Est se găseşte la Alba Iulia, funcţionând aici din anul 2003.

Sorin PoparaduCJ Alba sid

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com