Alba Iulia va primi premiul de destinaţie europeană de excelenţă

30 octombrie 2012 17:460 comments

Municipiul Alba Iulia va primi premiul de destinaţie europeană de excelenţă, cu ocazia Târgului de Turism al Românei, organizat la Romexpo în perioada 15-18 noiembrie 2012.
Trebuie precizat faptul că în acest an, oraşul Alba Iulia a fost desemnat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin intermediul proiectului EDEN, lansat de Comisia Europeană ca destinaţie europeană de excelenţă (pentru tema regenerarea siturilor fizice).
Înmânarea diplomei va avea loc la Târgul de Turism al României, organizat la Romexpo, de minister, în perioada 15-18 noiembrie 2012. Alba Iulia este al 23-lea oraş european care primeşte acest titlu, iar ca recompensă, municipiul Alba Iulia va beneficia de promovare gratuită în cadrul tâgurilor de turism naţionale şi internaţionale. În cadrul târgului din acest an, Alba Iulia va avea un stand de prezentare, iar materialele de promovare vor fi axate în principal pe Cetatea Alba Carolina.
„Stimate domnule primar,
Vă mulţumim pentru participarea în cadrul concursului naţional EDEN Destinaţii Europene de Excelenţă, ediţia 2012, tema 2 – turismul şi regenerarea siturilor fizice şi vă informăm că în urma procedurii de selecţie, destinaţia Municipiul Alba Iulia a fost desemnată ca fiind câştigătoare, cu un punctaj de 89,6 puncte.
Destinaţia va fi premiată cu ocazia Târgului de Turism al Românei, organizat de Romexpo în perioada 15-18 noiembrie 2012, unde va dispune de spaţiu de prezentare gratuit în cadrul standului ministerului.
Felicitări pentru titlul obţinut şi sperăm la o colaborare viitoare cât mai fructuoasă.
Cu deosebită consideraţie, Carmen Moraru, director general” se arată în adresa MDRT EDEN ce i-a fost trimisă primarului Mircea Hava de către Direcţia Generală Turism şi Dezvoltare Turistică, a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.
“Într-un timp relativ scurt, Alba Iulia a ajuns, iată, a douăzecişitreia destinaţie europeană de excelenţă, şi asta nu că am votat eu sau alţii, asta au apreciat-o cei care se pricep în acest domeniu, ceea ce este un lucru excepţional pentru noi”, a declarat primarul Mircea Hava, într-o conferinţă de presă.

l Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com