Alba: Oamenii legii la datorie in mini-vacanta de 1 mai

2 mai 2017 14:100 comments

În perioada minivacanţei de 1 mai  poliţiştii din Alba s-au aflat la datorie cu efective mărite.

În perioada 28 aprilie-1 mai, peste 180 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a fraudelor, investigaţii criminale, transporturi şi arme, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică precum şi asigurarea unui trafic rutier în condiţii de siguranţă.

În acţiniunile lor poliţiştii au folosit 88 de autospeciale şi au colaborat cu jandarmii, poliţiştii locali şi lucrători ai ISU, acţionând mai ales în locurile unde au fost organizate manifestări publice şi în zonele turistice ale judeţului.

Oamenii legii au constatat 1.216 abateri contravenţionale, care au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 315.396 lei, din care 199 la Legea 61 din 1991 republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 38 pentru fapte de natură economică sancţionate de Legea 12/1990, 988 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative.

De asemenea, au fost reţinute 35 de permise, din care 8 pentru consum de alcool, iar restul pentru alte abateri. Dintre sancţiunile aplicate ca urmare a încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 591 au fost aplicate pentru depăşirea limitei legale de viteză, 8 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar restul pentru alte abateri.

Au fost constatate 39 de infracțiuni, din care 8 la regimul rutier şi au depistat o persoană urmărită la nivel naţional.

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com