ALBA: Saptamana prevenirii criminalitatii

3 octombrie 2017 07:530 comments

 

 

În perioada 2-6 octombrie 2017, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba derulează Campania „Săptămâna prevenirii criminalităţii”. Campania este organizată de Inspectoratul General al Poliţiei Române şi se derulează la nivel naţional prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii şi a ajuns la cea de-a XIII-a ediţie.

Azi, 2 octombrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a lansat Campania „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” prin care se urmăreşte sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa prevenirii criminalităţii şi la necesitatea adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale.

Aproprierea de comunitate şi nevoile acesteia reprezintă unele dintre obiectivele prioritare ale Poliţiei Române, de unde şi iniţiativa de a realiza de două ori pe an, timp de o săptămână, o acţiune ale cărei priorităţi sunt informarea şi conştientizarea populaţiei cu privire la importanţa prevenţiei.

În săptămâna 2-6 octombrie, vor fi intensificate activităţile cu caracter informativ-preventiv dedicate siguranţei cetăţenilor, fiecare zi din săptămână, având o altă temă.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vor beneficia de sprijinul colegilor din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, combatere a criminalităţii organizate, a poliţiştilor din mediul rural precum şi de cel al partenerilor tradiţionali, cum ar fi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Agenţia

Naţională Împotriva Traficului de Persoane şi ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, împreună cu care vor fi desfăşurate activităţi menite a stimula creşterea sentimentului de încredere a membrilor comunităţii în structurile de aplicare a legii, în scopul prevenirii infracţiunilor.

Activităţile planificate pentru fiecare din zilele săptămânii, au teme diferite, astfel, azi, 2 octombrie, activităţile au fost dedicate prevenirii delincvenţei juvenile fiind totodată şi ziua de lansare a evenimentului.

Sute de elevi din Alba Iulia au fost întâmpinaţi, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba de poliţiştii de la structurile de poliţie rutieră, criminalistic, ordine publică, prevenire şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi au primit informaţii despre activitatea poliţiei, în general şi despre componenta preventivă a muncii de poliţie.

Ulterior, a fost organizat „Marşul prevenţiei” la care au participat poliţişti, reprezentanţi ai instituţiilor partenere, cadre didactice şi peste 300 de elevi de la Colegiul Național „Horea Cloşca şi Crişan” , Liceul de Arte „Regina Maria”, Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” şi Şcoala Gimnazială „Ioan Agârbiceanu” din municipiul Alba Iulia, care au promovat evenimentul şi au transmis mesaje antiinfracţionale şi antivictimale.

Tot azi, poliţiştii din municipiile şi oraşele judeţului precum şi cei de la posturile comunale de poliţie, au fost prezenţi în unităţile de învățământ şi au susţinut teme privind importanţa adoptării unui comportament adecvat, în scopul prevenirii implicării în fapte antisociale.

Mâine, 3 octombrie, tema dezbaterilor va fi prevenirea victimizării minorilor, cu accent pe prevenirea criminalităţii informatice, siguranţa în mediul on-line şi prevenirea traficului de persoane.

Ziua de miercuri, 4 octombrie este dedicată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, poliţiştii urmând să se întâlnească cu administratorii asociaţiilor de proprietari în vederea informării acestora cu privire la importanţa montării sistemelor de securitate în scările blocurilor.

De asemenea vor atrage atenţia cetăţenilor cu privire la măsurile ce trebuie să şi le ia pentru a nu fi victime ale furturilor din buzunare şi genţi, din autoturisme dar şi din societăţi comerciale.

Joi, 5 octombrie vor fi desfăşurate activităţi pentru prevenirea violenţei in familie, acestea se vor adresa tinerilor, doamnelor şi persoanelor vârstnice.

Ultima zi a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii va fi dedicată siguranţei rutiere.

Între orele 07.30-08.30, atât în mediul rural cât şi în mediul rural, patrulele şcolare vor dirija traficului rutier. De asemenea vor fi organizate întâlniri cu elevii şi cadrele didactice privind conştientizarea asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie.

Pentru buna desfășurate a activităţilor prevăzute în cadrul Campaniei „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba este sprijinit de asociaţia Corpul Naţional al Poliţiştilor Alba.

Comunicat IPJ Alba

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com