Alba: Sindicalistii primiti de subprefectul Monica Popescu

27 septembrie 2017 14:495 comments

Revendicările sindicaliștilor „Cartel Alfa” înaintate de către Instituția Prefectului – judeţul Alba, Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social (comunicat)

Miercuri, 27 septembrie a.c. subprefectul județului Alba, Monica Popescu, directorul Cancelariei Instituției Prefectului – Județul Alba, Murg Cornel și șeful Serviciului Dezvoltare Economică, Conducerea Serviciilor Publice Deconcentrate, Afaceri Europene, Situații de Urgență, Nelu Fleșer s-au întâlnit cu o delegație formată din reprezentanți ai Confederației Naționale Sindicale „Cartel Alfa”, filiala Alba care au organizat acțiuni de protest la sediul Instituției Prefectului. Delegația sindicaliștilor a înmânat conducerii Prefecturii o listă cu revendicări, precizând că în prezent se desfășoară acțiuni de protest în întreaga țară.

Revendicările principale vizează: blocarea transferului taxelor sociale ale angajatorului către angajat și modificarea Legii nr.62/2011 pentru deblocarea negocierii și încheierii contractelor colective de muncă la toate nivelurile, plecând de la varianta comună a celor 5 confederații sindicale înaintată Guvernului.

Sindicaliștii apreciază că prin transferul taxelor sociale ale angajatorului către angajat se produc o serie de efecte negative cum ar fi: scăderea veniturilor nete din muncă; eliminarea răspunderii sociale a angajatorilor; desființarea fondului de șomaj; scăderea sustenabilității sistemului public de pensii.

„Efectele negative ale modificării legislației dialogului social din 2011 prin desființarea negocierii colective la nivel superior și restrângerea dreptului la acțiune colectivă au condus la accentuarea inegalităților sociale în România, la cotele cele mai ridicate din Europa. În cazul în care Guvernul menține propunerea de transfer al taxelor sociale de la angajator la angajat în propunerea de buget pentru 2018, se vor constitui premise pentru declanșarea unui conflict social de amploare” . se precizează în lista cu revendicări înaintată reprezentanților Instituției Prefectului – Județul Alba.

Subprefectul Monica Popescu a preluat lista cu revendicări, declarându-le liderilor sindicali că le va înainta cu celeritate Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social, forul competent să analizeze și să soluționeze doleanțele acestora.

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com