Albaiulianul Florin Roman in conducerea comisiei speciale pentru Centenarul Marii Uniri

28 iunie 2017 15:380 comments

Pe site-ul Camerei Deputaţilor a apărut următorul comunicat de presă privindu-l pe Florin Roman, deputat PNL de Alba.

„PNL – în conducerea Comisiei speciale pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri

Grupurile parlamentare reunite ale PNL m-au desemnat să fac parte din conducerea Comisiei speciale pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri și a Războiului pentru Întregirea Neamului, în calitate de vicepreședinte, o onoare și o mare responsabilitate în același timp, pentru care le mulțumesc colegilor mei. Alături de mine, au mai fost susținuți pentru a face parte din acest organism colegii mei, Iuliana Scântei și Dumitru Oprea.

Comisia, compusă din 15 senatori și deputați, urmează să asigure dimensiunea parlamentară a organizării evenimentelor dedicate evenimentelor speciale care vor avea loc în 2018, anul Centenarului Marii Uniri. Ea va asigura controlul parlamentar asupra Departamentului Centenar și asupra activităților derulate de Guvern, prin structurile sale.

Comisia va funcționa până la sfârșitul legislaturii 2016- 2020, iar la lucrări urmează să fie invitați academicieni, specialiști, personalități din diferite domenii cu relevanță în domeniul de competență al Comisiei.

Sunt convins că activitatea și Comisei va contribui în mod pozitiv la derularea activităților destinate Centenarului. Parlamentul, în calitate de principală instituție democratică, trebuie să se implice în organizarea acestor evenimente de o importanță maximă pentru toți românii.

Suntem datori față de cei care au realizat Marea Unire de la 1918 să organizăm, cu ocazia Centenarului, evenimente pe măsura actului istoric de la 1 Decembrie 1918”.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com