Albaiulianul Mircea Morgoci, condamnat la 3 ani de închisoare

27 iunie 2012 14:240 comments

Luni, Judecătoria Alba Iulia s-a pronunţat în cazul albaiulianului Mircea Morgoci, acuzat de viol. Judecătorii l-au condamnat pe acesta la 3 ani de închisoare cu executare, însă decizia nu este una definitivă. Trebuie amintit faptul că în aprilie 2012, Morgoci a fost condamnat tot de Judecătoria Alba Iulia la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de act sexual cu minor.
Dosarul de viol a fost disjuns din cel care a avut ca obiect “act sexual cu un minor”, iar victima violului apare în ambele dosare. În primul dosar, cel de “act sexual cu minor”, procurorii DIICOT Alba au făcut deja recurs la Curtea de Apel Alba Iulia şi cer condamnare cu executare pentru inculpatul Mircea Morgoci. Dosarul de recurs a primit termen în luna septembrie 2012.
Conform anchetatorilor, în perioada 2008 – 2011, Morgoci a racolat şi a întreţinut relaţii sexuale cu 6 băieţi minori, cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani, proveniţi din case de plasament de pe raza judeţului şi din rândul cerşetorilor. Pe lângă plângerile depuse de unele dintre victime, la locuinţa bărbatului s-au găsit la momentul percheziţiei sute de fişiere cu filmuleţe şi poze cu minori, printre care se regăsesc şi cei abuzaţi de el. Pedofilul obişnuia să denumească fişierele după poziţiile sexuale pe care le conţineau pozele.
Morgoci îşi racola victimele exclusiv din rândul tinerilor proveniţi din aşezămintele sociale şi din familii destrămate, fără posibilităţi financiare. El se deplasa în zona Gării Alba Iulia, unde de altfel funcţionează un adăpost social, şi îi ademenea pe băieţi cu sume mici de bani, cuprinse între 20 şi 30 de lei dar şi cu promisiunea de a-i lăsa să se spele şi să doarmă în locuinţa sa.
Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com