Albaiulienii Mihnea Costachi si Radu Tampea la Campionatul Mondial Scolar la Sah

24 aprilie 2017 11:130 comments

Albaiulienii Mihnea Costachi şi Radu Ţâmpea debutează luni, 24 aprilie, în Campionatul Mondial Şcolar de Şah, competiţie organizată pentru a doua oară în ultimii cinci ani de oraşul Iaşi, În ultimii ani, Iaşiul a devenit principalul centru şahist din România.

Programat sâmbătă, startul competiţiei a fost amânat (cu acordul Federaţiei Internaţionale de Şah) din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din Moldova care au împiedicat mai mulţi participanţi să ajungă în capitala Moldovei.

Municipiul Alba Iulia este reprezentat la Iaşi de doi participanţi: Mihnea Costachi, elev al Colegiului Naţional „Horea, Closca şi Crişan” evoluează la categoria sub 17 ani, fiind favorit la obţinerea unei medalii.

Elev al Şcolii gimnaziale „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, Radu Ţâmpea joacă la categoria sub 11 ani.

Reunind aproape 600 de şahişti din peste 40 de ţări, cCampionatul Mondial se va desfăşura pe parcursul a 9 runde în sistem elveţian. Competiţia se va încheia duminică, 30 aprilie.

Turneul de la Iaşi este organizat de Federaţia Română de Şah de promovare şi face parte dintr-o campanie de introducere a şahului în şcolile româneşti ca materie opţională. În prezent zeci de mii de elevi şi preşcolari din România studiază şahul, sub diverse forme, cel mai mare număr fiind înregistrat la Iaşi, unde peste 7.000 de copii studiază şahul. E de aşteptat ca Iaşiul să fie depaşit în curând de Bucureşti, acolo unde în ultimii ani şahul şcolar s-a dezvoltat în ritm accelerat.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com