Albaiulienii s-au bucurat de încă un weekend plin de evenimente

27 mai 2012 14:510 comments

Cea de a IX-a ediţie a Zilelor Oraşului a adus spectacole şi evenimente care i-au scos din casă pe albaiulieni, deşi vremea nu a ţinut tot timpul cu organizatorii.
În prima zi, vineri, albaiulienii prezenţi în Piaţa Cetăţii au avut parte de momente deosebite, de la deschiderea oficială cu defilarea Gărzii Cetăţii şi parada personajelor istorice la reprezentaţiile teatrului “Masca” din Bucureşti, concertele extraordinare – în special cel susţinut de Saragossa Band, la care s-a dansat nu doar în faţa scenei ci şi pe pietonala Mihai Viteazul, şi până la finalul exploziv în care, printr-o proiecţie 3D gigant, maşina timpului a readus în memorie etapele istorice prin care a trecut oraşul. Toate au fost discutate şi apreciate de participanţi în drumul lor spre casă, după o seară cu adevărat specială în care distracţia a atins cote maxime.
Cea de a doua zi a adus în faţa albaiulienilor parada şi ceremonia de absolvire a promoţiei 2012 a Universităţii “1 Decembrie 1918”, spectacole de teatru, spectacol de folclor, concert de fanfară, dansuri medievale şi multe altele.
De asemenea, sâmbătă a fost reluată şi campania “Albaiulian mândru la volan”, campnie începută anul trecut.
Seara, la fel ca şi cea de vineri, a fost una incendiară, cu concerte susţinute de Dj Mapax, după care, rând pe rând, au intrat în scenă Play&Win, Edward Maya şi Yves LaRock.
În jurul orei 22.30, seara a devenit şi mai animată în Piaţa Cetăţii. Asta deoarece organizatorii au împărţit sute de lampioane ce au fost lansate de către participanţi, creând o “mare de foc” pe cerul de deasupra Cetăţii Alba Iulia Carolina.
Manifestările celei de-a doua zi s-au încheiat cu un party alături de MR. Levy Feat. DJ Tricks în Habitat, pe traseul sudic, cu Pop Music Party alături de Kiss The Boys and Make Them Die în spaţiile R.Y.M.A de pe traseul nordic şi cu un official after party în Stage Club.
În cea de a treia zi, organizatorii au pregătit un moment festiv de decernare de diplome de excelenţă la Sala Unirii, spectacole de teatru, concert de fanfară, concert de muzică populară, proiecţii de film în spaţiile RYMA. Un moment deosebit il constituie “Povestea oraşului” spusă de personajele istorice ale Muzeului Naţional al Unirii în Piaţa Cetăţii. Seara de duminică se va încheia cu concertele susţinute de Horia Brenciu/HB Orchestra şi Voltaj şi cu spectacol de focuri de artificii. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com