Alegeri la Consiliul Elevilor din Liceul Teoretic Teius

7 octombrie 2017 08:180 comments

În săptămâna care s-a încheiat la Liceul Teoretic Teiuş au avut loc alegerile pentru funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte şi secretar al Consiliului Elevilor. Conform Regulamentului Consiliului Elevilor, parte a Regulamentului de Ordine Interioară, preşedintele şi vicepreşedintele sunt aleşi pentru maxim doi ani, prin vot secret, de toţi elevii liceului.

În cursa pentru funcţia de preşedinte au fost doi candidaţi: Mihaela Medrea – clasa a X-a Real, respectiv Stefánia Ösz-Strakator – clasa a XI-a Real. Pentru funcţia de vicepreşedinte „au luptat” Andra Sîrb – clasa a X-a Real şi Ştefan Mateica-clasa a X-a Uman. Pentru funcţia de secretar a fost un singur candidat: Bogdan Bobăilă din clasa a XI-a Real. Dosarele lor au fost validate de comisia electorală, formată din doi membri ai Consiliului Elevilor ( Hari Vinţeler şi Cătălin Rus) şi un cadru didactic (dna prof. Nicoleta Cîmpean). Condiţiile de eligibilitate pentru funcţia de preşedinte au fost: media generală cel puţin 9,00, media la purtare 10, recomandarea unui cadru didactic pentru a ocupa această funcţie, un tabel cu minim 20 de adeziuni ale elevilor liceului, o scrisoare de intenţie, un CV şi acordul părinţilor.

În dosarele depuse se găsesc şi platforma electorală şi sloganul propriu.

Cele 5 candidaturi au fost aduse la cunoştinţa elevilor din liceu în cadrul unui careu, în data de 3 octombrie 2017. Acesta a marcat începutul campaniei electorale. Joi, 5 octombrie, la ora 12:00, după 3 zile de campanie, aceasta s-a încheiat cu o… conferinţă de presă. La conferinţa de presă candidaţii şi-au prezentat plaforma electorală şi au răspuns întrebărilor adresate. Vineri, 6 octombrie, a avut loc votul.

În liceu învaţă 199 de elevi, dintre care 164 (deci o prezenţă bună la vot) au fost prezenţi în data de 6 octombrie (ziua votului) şi şi-au exprimat opţiunea. Mihaela Medrea a câştigat cu 84 de voturi, contracandidata sa, Stefánia Ösz-Strakator, având 79 de voturi. Un vot a fost nul. Pentru funcţia de vicepreşedinte a fost aleasă Andra Sîrb, acumulând 87 opinii pro, în timp ce Ştefan Mateica a avut 75 de voturi. Două voturi au fost nule. Bogdan Bobăilă a acumulat 126 de voturi pro, 37 contra, iar un vot a fost nul. In anul acesta se pare că lupta a fost foarte strânsâ. Ii felicităm pe cei care au avut curajul să participe, pe cei care au câştigat şi cărora le dorim succes în toate activităţile pe care şi le-au propus !

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com