Alerta maxima:copii blocati in nameti!

16 decembrie 2013 07:580 comments

Două autovehicule – un autoturism şi un microbuz care transporta un grup de copii însoţiţi de adulţi – au rămas înzăpezite, duminică, pe Transalpina, în judeţul Alba, pentru scoaterea acestora din nămeţi fiind mobilizate echipaje de jandarmi montani şi drumari, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcoveţ, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că un microbuz care transporta un grup de copii însoţit de adulţi şi un autoturism au rămas înzăpezite, pe Transalpina, între localităţile Oaşa şi Obârşia Lotrului, pe un segment de drum care este închis circulaţiei în timpul iernii. Jurcoveţ a spus că în microbuz şi în autoturism sunt aproximativ 16 copii şi cinci adulţi, iar aceştia au cerut ajutor prin 112.

Potrivit sursei citate pentru salvarea turiştilor au fost mobilizate echipaje de jandarmi montani şi de drumari din Alba, care încearcă să îi aducă în zona Sebeş.

“Colegii noştri au reuşit să îi găsească, au deszăpezit microbuzul, iar în prezent îl tractează pentru a-l duce până în Sebeş. Turiştii sunt în siguranţă şi în afara oricărui pericol” a precizat Cosmin Jurcoveţ.

El a mai spus că turiştii vor fi duşi până în Sebeş, unde vor putea să se cazeze sau, în funcţie de decizia lor, îşi vor continua drumul.

Potrivit sursei citate, turiştii sunt din Bucureşti şi intenţionau să ajungă în zona localităţii Rânca, traversând Transalpina dinspre Sebeş.snowstormcleanup

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com