Aleşii locali au refuzat deocamdată să se constituie parte civilă

23 octombrie 2012 17:110 comments

Consiliul Local Alba Iulia a refuzat, marţi, să decidă constituirea sau neconstituirea ca parte civilă în dosarul penal instrumentat de procurorii DNA, privind subvenţiile acordate Societăţii de Transport Public. Motivul: Prin adresa Parchetului, nu s-a precizat suma invocată drept prejudiciu.
După discuţii de aproape o oră, consilierii locali au decis să nu voteze un proiect de hotărâre şi să transmită un răspuns adresei procurorilor. În acest răspuns se va scrie faptul că nu există suficiente date pentru a discuta constituirea sau neconstituirea Consiliului Local ca parte civilă în dosarul respectiv. Mai precis, procurorii nu au precizat suma cu care ar trebui să se constituie parte civilă. Această soluţie a fost susţinută şi de primarul Mircea Hava. Consilierul local PNL, Rareş Buglea, s-a oferit, iniţial, să semneze un proiect de hotărâre prin care urma să se pronunţe Consiliul asupra cererii procurorilor, dar, în final, s-a decis să se transmită doar un răspuns la adresa DNA.
Consiliul Local Alba Iulia a refuzat, în mai 2012, să se constituie parte civilă într-un alt dosar instrumentat de procurori. Este vorba despre cauza privind banii alocaţi clubului de fotbal FC Unirea, care se judecă la Tribunalul Alba.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com