Alexandru Flavius Toarga, seful promotiei 2017 a colegiului militar albaiulian

14 iulie 2017 11:201 comment

Şeful promoţiei 2017 a Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia este Alexandru Flavius Toargă. Acesta a obţinut cea mai mare medie la examenul de bacalaureat, 9,91, iar media de absolvire 9,60.

În urma susţinerii examenului de bacalaureat, şeful de promoţie este cel care obţine cea mai mare medie generală de absolvire, calculată ca medie aritmetică a mediilor generale pe ani de studiu şi media la bacalaureat.

Dirigintele elevului, profesoara Dorina Filipescu, precizează: „Ce nu ştiu, probabil, elevii este că un profesor nu uită niciodată prima oră la clasă, fără a mai pune la socoteală sutele de ore care întregesc ciclul celor patru ani de liceu. În prima oră are loc primul contact cu elevii, în care fiecare se prezintă. Atâţia ochi, atâtea feţe şi tot atâtea particularităţi. Îmi amintesc de Flavius, în această primă oră, de ochii mari, curioşi şi serioşi, iar prezentarea răspunsului este cumva rapidă, cuvinte scurte, concise şi hotărâte. A, da, oltean mi-am spus şi, sigur, inteligent. Avea o vibraţie a fiinţei care rezona cu ceea ce spunea şi m-a impresionat. Au urmat zeci, sute de ore cu teste şi răspunsuri care îmi confirmau acea primă impresie. Ochii sorbeau totul, munca era temeinică, iar rezolvările erau mereu foarte bune. Limbajul ştiinţelor exacte îi era foarte familiar, iar ritmul de lucru era rapid, reuşind să umple câteva table în foarte scurt timp. A fost un elev responsabil, un bun camarad, îndeplinind şi atribuţiile elevului plutonier. În urma examenului maturităţii, Flavius a obţinut cea mai mare medie pe colegiu, dovada seriozităţii, responsabilităţii, rigurozităţii în pregătire. Aceste calităţi îi vor asigura, cu siguranţă, reuşita şi la examenul de admitere în Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov”.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com